Exclusief Top Penthouse ! Stiena Ruypers Park 11, 6301 LC Valkenburg
Ref. 6417675

Christie's International Real Estate | Alard van der Varst Makelaars
Asking price€ 1.195.000 k.k.
Lot surface areaNot known
Living area329 m²

Contact Christie's International Real Estate | Alard van der Varst Makelaars

Aan de rand van Valkenburg staat het monumentale Chateau Geerlingshof waar het begrip wooncomfort een nieuwe dimensie krijgt. Op de eerste en tweede verdieping is dit penthouse-appartement gesitueerd met alle denkbare luxe en een magnifiek uitzicht op het park aan de voorzijde. De hoge boogvormige ramen zorgen voor een feeëriek schouwspel van zonlicht dat naar binnen dringt. Geheel gelijkvloers wonen is mogelijk op de eerste verdieping en uiteraard zorgt de lift voor een goede bereikbaarheid vanuit de parkeergarage en de centrale entree.
Chateau Geerlingshof staat in het Stiena Ruyperspark, een exclusief woondomein aan de rand van Valkenburg. Er is een goede verbinding met de snelweg A79 die de verbinding vormt tussen Maastricht en Heerlen. Het gebouw is in 1850 gebouwd door generaal de Ceva, destijds met een privé-station aan de achterzijde. In 1890 kreeg het gebouw de functie van klooster en in 1949 werd dit de thuisbasis van de Volkshogeschool Geerlingshof. Sinds 2002 is het gebouw in gebruik als appartementengebouw in het hoge prijssegment.

Indeling Chateau Geerlingshof:
Het Chateau betreedt u via een statige buitentrap en zeer ruime entree. Deze entree bevat, naast het trappenhuis aan het eind, een lift naar het penthouse-appartement. Bij het appartement horen twee parkeerplaatsen die zich in het souterrain bevinden waar u ook aantreft: een zeer ruime privéberging, een mandelige fietsenberging en een extra gastenkamer met badkamer die de appartements-eigenaar, indien gewenst, kan benutten. Op de eerste verdieping betreedt u via een centrale hal het riante penthouse-appartement.
Stien Ruypers Park 11 – Valkenburg

Bouwjaar: ca. 1850 – Verbouwd tot luxe appartementen in 2002
Woonoppervlak: 326 m2
Inhoud: 1236 m3
Kozijn: Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing
Isolatie: Aanwezig tussen de buitenmuur (mergel) en binnenmuur (metalstüd/gipsplaat).
Daarnaast tevens dakisolatie
CV: Combiketel uit 2003

Technische bijzonderheden:
- Elektrische zonwerende screens bij alle 7 ramen aan de zuidkant – sinds april 2019
- 2 x Warmte-terugwin-unit, per verdieping apart
- Intercom installatie
- Vloerverwarming – keuken, hal, badkamer, berging en waskeuken
- Exclusieve open gashaard van Boley Openhaarden te Veghel
- Luxe Miele Keuken te weten:
- 2 koelkasten
- Miele geïntegreerde afwasautomaat
- Miele combimagnetron
- Miele volautomatisch inbouwkoffieapparaat
- AGA fornuis inclusief 4 ovens

Algemene bijzonderheden:
- Rijksmonument
- Verlichtingsadvies gehele penthouse door lichtarchitect van ``Grease Lighting`` te Maastricht
- Grote berging in het souterrain
- Gemeenschappelijke inpandige fietsenkelder
- Gemeenschappelijke logeerkamer inclusief badkamer
- Inpandige parkeerplaats met 2 eigen parkeerplaatsen
- Van de VvE Parc gehuurde privé buitentuin van 80m2
- Glaspartij gang/woonkamer en gang/muziekkamer
- Keuken: Schouw boven AGA fornuis voorzien van Makkumer tegels

Financiële bijzonderheden
3 verschillende VVE’s
- VVE Parc : 98,68 EUR per maand
- VVE Chateau en VVE Parkeergarage : 353,35 EUR per maand
- Huur privé buitentuin van 80 m2 : 799,20 EUR per jaar

Het penthouse-appartement:
Indeling eerste verdieping:
Achter de voordeur van dit fantastische penthouse-appartement gaat een unieke woonbeleving schuil met een ongekend hoog wooncomfort. Links in de hal zijn onder andere het gastentoilet, de garderobe, de bijkeuken en een inpandige berging. Iets verder trekt de moderne trap naar de tweede verdieping de aandacht; perfect passend in dit gebouw boordevol historie. De binnenhuisarchitect heeft gezorgd voor een lichtplan, hoogwaardig materiaalgebruik en hedendaags wooncomfort waaronder vloerverwarming.
Aan het einde van de hal bieden de hardglazen openslaande deuren toegang tot de prachtige woonkamer met woonkeuken. Deze ruimte, die zich over de hele voorkant van het penthouse-appartement uitstrekt, is verdeeld in een zitkamer, muziekkamer, tuinkamer en de eerdergenoemde woonkeuken. Door de grote boogvormige ramen heeft u prachtig uitzicht op de groene woonomgeving waar rust en veiligheid overheersen. In de muziekkamer staat momenteel de vleugel en bij de zitkamer is de schouw met open gashaard de blikvanger. Het plafond en de muren met inbouwverlichting en subtiele lijsten, alsmede de houten vloer, zorgen voor een aangename leefruimte voor uzelf en om bezoek te ontvangen.
De woonkeuken is het hart van het penthouse en is van een ongekend hoge kwaliteit. De hardstenen vloer toont karakter en past perfect bij de op maat gemaakte keukenopstelling. Opvallend element is de in de sfeervolle, betegelde schouw genestelde AGA-cooker met vier ovens; voor de kenners een ‘verslavende’ manier van bereiden, voor ieder ander een manier van koken die snel vertrouwd raakt. De tuinkamer is een plek met vele mogelijkheden; als tweede zitkamer, werkkamer of bibliotheek. In de tuinkamer ligt dezelfde eikenvloer als in de zit- en muziekkamer. Door de grote openslaande ramen aan de voorzijde, kunt u zelfs binnen volop van de zon en de buitenlucht genieten met uw blik op de groene heuvels.
Hoewel het penthouse-appartement over twee verdiepingen beschikt, kunt u eventueel ook alleen of vooral gelijkvloers wonen dankzij de masterbedroom met de aangrenzende badkamer die zich op de eerste verdieping bevinden. De slaapkamer heeft een ruim slaapgedeelte met hoge boogvormige ramen en een op maat gemaakte walk-in-closet. Achter de schuifdeur is de badkamer met een ligbad, inloopdouche, tweede toilet en een dubbele wastafel.
Aan de achterzijde van het appartement zijn de goed geoutilleerde bijkeuken met veel bergruimte en de inpandige berging met veel praktische ruimte.

indeling tweede verdieping:
Op de bovenste verdieping staat u een fantastische, multifunctionele ruimte ter beschikking. De centrale ruimte is de plek waar nu de biljarttafel staat maar die bijvoorbeeld ook dienst kan doen als fitness-ruimte of als grote speelruimte voor (klein)kinderen. In deze ruimte is de prachtige, rustieke dakconstructie in het zicht gehouden.
Verder zijn er nog twee grote slaapkamers, een luxe toiletruimte en een badkamer met douche en wastafel. Tenslotte bevindt zich hier de cv-ruimte met de wtw-installatie, cv-ketel en de boiler.

Wilt u gelijkvloers wonen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, dichtbij het bruisende Valkenburg en steden als Maastricht, Hasselt, Heerlen en Aken? Dit penthouse-appartement heeft al het wooncomfort dat u zoekt. Maak kennis met het Stiena Ruyperspark en chateau Geerlingshof; gebouwd op een enigszins verscholen plek waar u in de directe omgeving, zelfs zonder autogebruik, zowel inkopen kunt doen als prachtige wandelingen kunt maken in alle windrichtingen, zoals in het 185 hectare grote natuurgebied Ingendael dat aansluit op het park van Chateau Sint Gerlach in de Geulvallei.

Property ID6417675
Asking price€ 1.195.000 k.k.
Type of housePenthouse
Living area329 m²
Lot surface area -
Year of construction2002
Bedrooms3
Bathrooms2
Garages -

Christie's International Real Estate | Alard van der Varst Makelaars Stokstraat 47, 6211 GC Maastricht

Contact Christie's International Real Estate | Alard van der Varst Makelaars