Villa a vendre a ECK EN WIEL avec reference 19103443222 Rijnstraat 1, 4024 BW ECK EN WIEL
Réf. HN100076

De Landerije Maas en Waal-Oss
Prix demand造1.300.000 k.k.
Superficie du terrain6.850 m²
Surface habitable360 m²

Contact De Landerije Maas en Waal-Oss

Een prachtige voorgevel siert deze perfect onderhouden woonboerderij uit 1917, die tussen 2006 en 2014 met liefde en aandacht voor kwaliteit is gerenoveerd. Vroeger werd alleen het voorhuis bewoond en in de deel het vee gehouden. Het vee is verleden tijd, maar de sfeer van vroeger is hier altijd bewaard gebleven. Feitelijk zijn het nu twee separate woningen. Met dat verschil dat de woning achter nu wordt gebruikt als B&B/vakantiehuis met de passende naam De Bloesemgaard. Met drie slaapkamers en een prachtige gemeenschappelijke ruimte in de voormalige deel. Kijk vooral ook op de website van B&B De Bloesemgaard. Bij het oprijden van het erf wordt duidelijk dat deze boerderij talloze mogelijkheden biedt. Denk hierbij aan mantelzorg, of (in samenspraak met de gemeente) aan dubbele bewoning.

Voorhuis en achterhuis
Na de renovatie is het voorhuis eigentijds ingericht met een nieuwe entreehal, een ruime en sfeervolle woonkeuken -let op het prachtige tegelwerk- en een royale en lichte woonkamer met authentieke schouwen. Openslaande deuren vanuit de keuken geven toegang tot een royaal, omsloten terras. Ideaal zijn de bijkeuken en het kantoor op de grens van voor- en achterhuis. De verdieping van het voorhuis telt drie volwaardige slaapkamers, elk met dakkapel, en een riante en complete badkamer.

Het achterhuis heeft een eigen entree met toilet en eigen trapopgang. De voormalige deel, met authentieke gebinten, is nu een grote leefruimte met open keuken voor de B&B-gasten. Openslaande deuren bieden toegang tot het terras en de tuin erachter. De verdieping van het achterhuis telt drie ruime kamers, elk met een eigen badkamer. Het voor- en achterhuis zijn onderling bereikbaar via een tussendeur in de bijkeuken.

Tuin met schuur en hoogstamboomgaard
Al vanaf de Rijnstraat ziet u de ruimtelijke en vrije ligging van deze boerderij met links de brede oprit met daarachter de grote schuur die in 2016 is bijgebouwd. Ook de veranda naast de woning is een sieraad. Verder is er achter de woning een groot (eigen) terras voor de gasten, met daarnaast een kleinere schuur met overkapping. Prachtig is natuurlijk ook de hoogstamboomgaard met oude fruitbomen.

Unique buying reasons (UBR)
-Fraaie authentieke woonboerderij, tussen 2006 en 2014 volledig gerenoveerd.
-Voorzien van isolerende voorzieningen, zonneboiler en zonnepanelen. Hierdoor is een comfortabele, duurzame woonboerderij ontstaan met energielabel B.
-Met voorhuis als woongedeelte en achterhuis als B&B met daarin drie kamers met eigen badkamer en een gezamenlijke woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar terras met overkapping. Ook geschikt voor groepen.
-Het is mogelijk een ontheffing aan te vragen t.b.v. woningsplitsing/dubbele bewoning, waarna de B&B als zelfstandige woning kan worden bewoond. De gemeente heeft hier (mondeling) positief op gereageerd, de makelaar kan u hier meer over vertellen.
-In 2016 is de royale schuur met bergzolder bijgebouwd. De oprit biedt ruimte aan meerdere auto’s.
-Tuin met terrassen en prachtige hoogstamboomgaard.
-Landelijk en toch centraal met grote steden goed aan te rijden. Op fietsafstand zowel dagelijkse voorzieningen en mogelijkheden voor recreatie.

Landelijk met ‘de stad’ dichtbij
U woont hier vrij, maar zeker niet afgelegen. Want het dorp Eck en Wiel ligt centraal in Midden-Nederland. Dichtbij Tiel en Culemborg, beiden met NS-station, en op maar 10 minuten van de A15. Naar Nijmegen, Den Bosch of Utrecht? U bent er zo.

Omringd door water
Eck en Wiel ligt prachtig aan de oever van de Nederrijn die de grens tussen Gelderland en Utrecht markeert, hier ligt ook de scheiding tussen de Utrechtse Heuvelrug aan de noordzijde en de Betuwe aan de zuidkant. Het dorp is landelijk gelegen met rondom de Nederrijn, het Amsterdams Rijnkanaal en, meer naar het zuiden, de Waal. Er vaart een veer naar de overkant, naar het dorp Amerongen. Het gebied biedt hierdoor volop kleinschalige recreatie voor rustzoekers, watersporters, wandelaars en fietsers. Ondanks die ruimte en rust zijn de verbindingen met tal van steden in de omgeving uitstekend. Het is die combinatie die het wonen hier geweldig maakt.

Het dorp Eck en Wiel is klein en gemoedelijk met ruim 1.600 inwoners. In het dorp is een basisschool, een dorpshuis en een mooie, grote supermarkt. Voor meer winkels is het regionale winkelcentrum Lienden om de hoek. En om lekker te shoppen liggen Tiel en Veenendaal dichtbij. Of wat verder: Den Bosch, Nijmegen en Utrecht.

Metrages Rijnstraat 1 op een rij;
-Woonoppervlak: circa 360 m² (waarvan circa 188 m² woonhuis + circa 172 B&B/vakantiehuis;
-Externe bergruimte: circa 152 m² (waarvan schuur/garage 93 m² met zolderverdieping + tuinberging
-Gebouw gebonden ruimte: circa 26 m² (aangebouwde veranda)

Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

ID de propriétéHN100076
Prix demand造1.300.000 k.k.
Type de maisonVilla
Surface habitable360 m²
Superficie du terrain6.850 m²
Année de construction1917
Chambres à coucher6
Salles de bains3
Garages1
EnergielabelB

De Landerije Maas en Waal-Oss Heerewaardensestraat 34A, 6624 KK Heerewaarden

  • Lundi - VendrediOuvert du 09.00 - 17.30
  • Samedi - DimancheFermé

Contact De Landerije Maas en Waal-Oss