Villa te koop in EINDHOVEN met referentie 19204388849 Koudenhovenseweg Noord 1, 5631 AW EINDHOVEN
Ref. SN101101

Cato Makelaars
Vraagprijs€ 1.600.000 k.k.
Perceelopp.1.290 m²
Woonopp.350 m²

Contacteer Cato Makelaars

U BENT VAN HARTE WELKOM TIJDENS HET CATO OPEN HUIZEN WEEKEND OP OP ZONDAG 03 MAART 2024 VAN 11.00 UUR TOT 13.00 UUR!!

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE - OP DE ZON GEBOUWDE - VRIJSTAANDE SPLIT-LEVEL VILLA MET DUBBELE INPANDIGE GARAGE, PRAKTIJK/KANTOOR AAN HUIS EN ACHTERTUIN OP HET ZUIDEN, GELEGEN IN VILLAWIJK KARPEN.

1. Woonklaar & multifunctioneel familiehuis
Comfortabel en riant wonen voor het hele gezin; met tuin-gerichte, dubbele woonkamer, leefkeuken met eetkamer en bijkeuken, study, vijf slaapkamers en twee badkamers. Ook ideaal in combinatie met mantelzorg en/of kantoor/praktijk aan huis.

2. Energielabel B
Degelijk en duurzaam gebouwd met hoogwaardige en luxe bouwmaterialen, perfekt verbouwd en onderhouden met respect voor architectuur, onder andere voorzien van 22 zonnepanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie (2019) en geïsoleerde vloeren en plafonds.

3. Met 2e entree en studio en/of kantoor aan huis
Aan de linkerzijgevel is de 2e entreepartij naar studio/appartement met 2e woonkamer, 2e keuken, slaapkamer en 2e badkamer. Middels verwijderen kast eetkamer/keuken is deze oorspronkelijke slaapvleugel weer te gebruiken met drie slaapkamers in combinatie met complete 2e badkamer.

4. Verbinding van binnen- en buitenleven
Zowel de dubbele woonkamer-loggia als de eetkamer bij de keuken als de study op de verdieping, zijn uitgevoerd met plafondhoge schuif- en raampartijen met daglicht en uitzicht op de magnifiek aangelegde tuin op zonzijde.

5. Excellente ligging
In villawijk Karpen gelegen, met winkels en basisscholen en middelbare scholen op wandel- en fietsafstand, nabij het Karpendonkpark en Wandelpark Eckart, op circa 7 fietsminuten van NS-Station Eindhoven, dichtbij de uitvalswegen.


BOUWKENMERKEN

Energielabel: B
Perceeloppervlakte: 1290 m²
Woonoppervlakte villa (inclusief inpandige garage): circa 350 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (bergruimte): circa 28 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte: circa 8 m²
Oppervlakte externe bergruimte (tuinhuisjes): circa 15 m²
Totale oppervlakte: circa 401 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 1500 m³


INTRODUCTIE

Na 32 jaar wordt het toch met enige weemoed afscheid nemen voor de huidige eigenaren: “Het is écht een heel fijn familiehuis maar de kinderen zijn het huis uit en we willen wat kleiner. We zijn hier ontzettend gelukkig en wonen nog met zóveel plezier. Ook omdat dit huis is gebouwd op de zon. Er is hier elk moment van de dag een heerlijk zonnig plekje.”

Ze zijn pas de tweede bewoners: “Eerst woonde hier een huisarts met zijn grote gezin. Vandaar ook de medische thema’s in het fraaie gebrandschilderde glas-in-lood in de dubbele deuren en ramen tussen ontvangsthal en leefgedeelte. In de hal zaten oorspronkelijk nog twee van zulke ramen met Eindhoven-thema’s; die hebben we uiteraard bewaard.”

Wat zullen zij missen? “De straat oversteken naar wandelpark Eckart, de hoek om naar de Karpendonkse Plas. Alles dat zo makkelijk in de buurt is; sport en winkels. En de rust en de privacy van onze heerlijke tuin op het zuiden!”


DUURZAAMHEID

Deze villa heeft een energielabel B (tot en met 31 december 2030). Op het dakvlak van de villa zijn 22 zonnepanelen gelegd met in 2022 een opbrengst van circa 5265 KWh.

Op enkele raampjes, zijn alle raampartijen voorzien van HR++-glas. In de dubbele woonkamer-loggia, de keuken met eetkamer en in de ouderslaapkamer met luxe badkamer 1, is vloerisolatie in combinatie met plafondisolatie toegepast. Er is vloerverwarming in de keuken met de eetkamer als ook in badkamer 2.

De meterkast inclusief twee krachtgroepen en het schakelmateriaal is in 2009 vernieuwd. In 2018 is een volledig nieuw verwarmingssysteem geïnstalleerd. Daarbij zijn alle verwarmingsbuizen gecontroleerd en weggewerkt. De Atag cv-combi-ketel (2018) is hoogrendement en gecombineerd met een slim Evohome-systeem, met een thermostaat- en programmaregeling per ruimte instelbaar.

In 2019 zijn alle buiten-spouwmuren geïsoleerd met HR-IsoWool (Rc-waarde 1,76 m²K/W) en in 2021 is er een nieuwe Itho mechanische ventilatie unit geïnstalleerd.


INDELING

WOONLAAG 0: (bij-)keuken, eetkamer en studio/appartement

De villa is toegankelijk, zowel via de opgaande natuurstenen trappenpartij naar het bordes met dubbele voordeur en ontvangsthal als via het bestrate pad aan de linker zijgevel met 2e entreepartij. Via de linker zijgevel is er een toegangsdeur naar de royale bijkeuken die wordt gebruikt als 2e entreepartij (met deurbel) op de begane grond.

Vanuit de bijkeuken met aansluitingen wasapparatuur, is rechts de deur naar de halfopen leefkeuken 1 met Bosch inbouwapparatuur en halfhoge L-opstelling, gesitueerd rond een groot kookeiland. De werkbladen zijn van hoogwaardig composiet. In het eiland met eetbar, is de vierpits inductiekookplaat met gas-wokbrander geïnstalleerd. Erboven is de stille design rvs-afzuiging met halogeenverlichting. Onder het grote raam naar de zijtuin zijn de dubbele rvs-spoelbak met kraan en Quooker. Links zijn de magnetron en heteluchtoven ingebouwd in wandmeubel, rechts is de vaatwasser op ergonomische stahoogte. Ertegenover staat in een maatwerknis, de Amerikaanse Atag koelvries-combinatie.

De muur tussen eetkamer en keuken 1 is grotendeels opengemaakt. Daardoor kon ook de vloer van Tibetaans basalt (met vloerisolatie en vloerverwarming) naadloos worden doorgelegd in zowel keuken als aansluitend de eetkamer. Er is een kamerhoge en -brede schuifpui met een panoramisch uitzicht op de tuin met volwassen magnoliaboom. Deze vierdelige pui kan tot twee delen worden opengeschoven voor een naadloze combinatie van binnen- en buitenruimte.

Vanuit de eetkamer nabij de keuken is oorspronkelijk een doorgang naar de (kinder-)slaapvleugel. Deze is ook toegankelijk via de loopdeur links in de bijkeuken.

Deze slaapvleugel bestaat uit drie ruime slaapkamers en een eigen badkamer rond een centraal tussenportaal met diepe inbouw-huishoudkast. De badkamer is uitgerust met ligbad, douche met glazen deur, wastafel en zwevend toilet. Er is mechanische als ook natuurlijke ventilatie via het raam.

Momenteel is dit gedeelte ingericht als volwaardig studio/appartement, met een eigen keuken 2, eigen badkamer, eigen woonkamer en slaapkamer. Daarvoor is ook de doorgang in de eetkamer afgesloten met een kast. Door het verwijderen van deze kast tussen eetkamer en tussenportaal, is de vleugel weer in oorspronkelijke staat terug te brengen als slaapvleugel. De volwaardige keuken 2 heeft een gootsteen, dubbele vaste kast, combi-oven, koelkast, vierpits gaskookplaat en afzuigkap. De slaapkamer heeft een raam naar de zijtuin, terwijl de huidige woonkamer twee grote ramen en hoog gevelraam met zicht op de achtertuin heeft.

WOONLAAG +1: dubbele woonkamer en ontvangsthal

De brede en makkelijke hardstenen buitentrap aan de voorzijde van de villa, voert naar het brede entreebordes. Deze entreepartij 1, met dubbele voordeur, is deels overdekt.

De ontvangsthal met garderobenis heeft veel daglicht dankzij glas in de dubbele voordeuren en twee grote ramen op de voortuin. De hal is gescheiden van het leefgedeelte door gebrandschilderd glas-in-lood in de dubbele tussendeuren en flankerende ramen.

Voorbij deze deuren is een tussenhal met direct links het gastentoilet met fontein en direct recht de dubbele woonkamer-loggia. De korte brede trap omlaag leidt naar de leefkeuken met aansluitend eetkamer, de trap omhoog leidt naar de royale en lichte study op de verdieping.

De dubbele woonkamer-loggia, heeft een speels niveauverschil, dat wordt geaccentueerd door de tweezijdige open gashaard in een strakke schouw met Arte-behang met zijde. Deze gehele riante living heeft warm eikenhouten parketvloer. Het hogere deel heeft een grote en kamerhoge glazen pui richting vijver en tuin. De pui is uitgevoerd met isolatieglas, ventilatierooster en een elektrisch screen voor zonwering.

Het lagere deel heeft een driedelige glazen schuifpui naar het overkapte en brede terras naar achtertuin en vijver. Deze kamerbrede pui, kan tot een derde deel worden geopend en verbindt zo het binnen- en buitenleven. De hoek van dit woonkamerdeel heeft een prachtig en groot hoekraam met pilaar en diepe vensterbank, voor nog meer uitzicht op de voortuin en de rustige Koudenhovenseweg Noord.

WOONLAAG +2: study en slaapverdieping

De bovenste verdieping is eveneens riant. De korte, brede trap mondt uit in een grote, open en lichte ruimte; de study, ook met plafondhoge glazen pui met isolatieglas en met plafondspots. Deze ruimte is wederom multifunctioneel te benutten; als kantoor, game room, (huis-)werk- of biljartkamer.

Geheel links daarvan was oorspronkelijk een grote bergzolder, deels onder de dakschuinte. Daar hebben de eigenaren in het midden een grote geïsoleerde dakkapel met kunststof draaikiepraam laten plaatsen, zodat er een extra, brede slaapkamer 4 kon worden gerealiseerd. Deze kamer heeft een fraai wastafelmeubel met waskom.

Aan weerszijden zijn nu nog twee bergruimtes, deels onder de dakschuinte en deels met stahoogte. Door bijvoorbeeld dakramen toe te voegen, zijn van beide ruimtes praktische inloop-garderobekamers te maken, met behoud van veel bergruimte. De ene bergruimte is vanuit de study bereikbaar, de andere vanuit slaapkamer 4. Daar is ook het mechanische-ventilatiesysteem voor de twee badkamers geïnstalleerd.

Aan de achterzijde is de riante, lichte ouderlijke suite 5 met maatwerk interieur. Direct links is een bijzondere en diepe apothekers-garderobekast met ledverlichting. Rechts om de hoek zijn nog twee dubbele maatwerkkasten, naast de dubbele balkondeur. Het eigen balkon met getordeerde balustrade kijkt uit over de achtertuin. Zowel de bedombouw tegen de wand met Arte-behang als de tweede maatwerkkastenwand bij het grote raam, zijn speels schuin gemaakt door de binnenhuisarchitect.

De luxe badkamer 2 met vloerverwarming en automatische ledverlichting is halfopen en in 2020 volledig vernieuwd. Links om de hoek is een kleed- en kastruimte. Ertegenover is de grote inloopdouche met vlakke vloergoot, matte witte tegels en nis voor doucheproducten. Hier is slim de thermostaatkraan vóór de douche zelf geïnstalleerd, (dus geen koude douche bij het openzetten van de kraan). Tegen de douchemuur is de luxe dubbele wastafel, met twee eenhendelkranen en erboven een brede spiegel met geïntegreerde ledverlichting. Om het hoekje, bij het draaikiepraam met volledige privacy, is het zwevend toilet.

WOONLAAG +3: bergzolder

Bij de trap is direct rechts het halfhoge luik naar de grote bergzolder boven de woonkamer. Daar is de omvormer van de zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zolder meet ruim 25 vierkante meter op stahoogte, plus aan weerszijden nog meters bergruimte onder de dakschuinten. Met een trapje, deur en ramen is hier desgewenst nog een extra kamer te creëren.

WOONLAAG -1: dubbele garage en speelkamer

Half onder maaiveld is de kelderverdieping. Deze bestaat uit de dubbele garage met brede afrit en geïntegreerde hemelwaterafvoer met drain en pomp.

De inpandige garage heeft verwarming, een kastenwand, gevlinderde betonvloer en elektrische geïsoleerde sectionaaldeur met afstandsbediening. In de dubbele inloopkast is het systeem voor de vloerverwarming geïnstalleerd. Het luik in de zijgevel bij de sectionaaldeur geeft toegang tot de kruipruimte, die (ook) in gebruik is als wijnberging met constant klimaat.

Naast de garage is nu een werkplaats met de meterkast (vernieuwd in 2009), met weer daarnaast de technische en bergruimte. Daar is het hoogwaardige Atag-verwarmings-systeem (HR, 2017) geïnstalleerd. De garage heeft een eigen binnendeur naar de tussenhal met speelkamer en aansluitend de trap naar de woonetage met leefkeuken en eetkamer.


TUIN EN BUITENRUIMTE RONDOM

De buitenruimte is onder architectuur ingericht en loopt rondom. Aan beide zijden van de villa zijn afsluitbare poorten in de omheining. De gehele achtertuin is omheind met hekwerk en diverse hagen; voor privacy en veilig voor spelende kinderen en huisdieren.

Aan de voorzijde loopt de tuin met gemetselde border naadloos over in het gemeenteplantsoen met gras, volwassen bomen en straatverlichting. Het geheel is strak ingericht met onder meer buxusperken en leiplatanen.

Links is een makkelijke doorgang naar de overdekte berging (voor fietsen en afvalcontainers) en achtertuin, over het bestrate pad met drie hederabogen en de afsluitbare poort in het draadhekwerk.

Ook via de rechterkant is de achtertuin bereikbaar via een slingerend paadje met afsluitbare poort in het hek. Diverse hagen voorkomen inkijk. Achter de hagen staat nu het speeltoestel voor de kleinkinderen.

De brede achtertuin heeft volop volwassen groen, een groot gazon (met robotmaaier) en hoge hagen en bomen. Blikvanger is de strakke vijver, met ernaast het vlonderterras met grondspot en krachtstroomaansluiting onder de prachtige en goed onderhouden magnolia.

Tussen eetkamer en vijver zijn twee verhoogde en hardhouten kruiden- en plantenbakken, waarvan eentje met een vijgenboom. Bij de loungehoek is een fraaie open houthaard, gevat in stenen.

De vijver met onder meer waterlelies, ligt centraal in het uitzicht vanuit de woonkamer-loggia eetkamer en bovengelegen study.

Linksachter in de tuin staan twee houten tuinhuisjes voor extra buitenberging. Ernaast zijn de charmante kippenkooi en afgezette, grote ren waar de kippetjes heerlijk kunnen scharrelen.

Rondom wordt het splitlevelkarakter van de villa benadrukt door de halfhoge muur van wild metselwerk, met robuuste voegen. Overal zijn diverse buiten-elektrapunten, gevelverlichting en tuinverlichting aangelegd.


LOCATIE EN UITZICHT

De excellente ligging van deze villa mag benadrukt worden: pal aan het Karpendonkpark en tegenover wandelbos Eckart en toch op zeven minuten fietsen van hartje Eindhoven. Sowieso zijn voorzieningen, winkels en scholen op makkelijke wandel- en fietsafstand; de meeste binnen 2 km. Binnen handbereik zijn onder meer tennisvereniging ELTV en TU/e.

De villa ligt in de villawijk Karpen. De Van Oldenbarneveltlaan geeft directe aansluiting op de N270 (op 800 m) naar Helmond en het stadscentrum, de andere kant op naar de Orpheuslaan, John F. Kennedylaan (op 1500 m) en snelwegen A50 en A2.

Rondom is het uitzicht groen. Aan de voorzijde kijkt de villa uit op de voortuin. De Koudenhovenseweg Noord heeft een brede groenstrook met volwassen bomen en straatverlichting. Rondom staan vergelijkbare villa’s op flinke percelen met veel groen en hagen. Opzij en achter zijn het uitzicht groen en de privacy optimaal, dankzij de tuin met hoge struiken en bomen.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!

Vastgoed IDSN101101
Vraagprijs€ 1.600.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.350 m²
Perceelopp.1.290 m²
Bouwjaar1969
Renovatiejaar -
Slaapkamers5
Badkamers2
Garages1
EnergielabelB

Cato Makelaars Parklaan 54 A, 5613 BH Eindhoven

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 17.30
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Cato Makelaars