Appartement te koop in AMSTERDAM met referentie 19402204534 Prinseneiland 93F, 1013 LM AMSTERDAM
Ref. AM13416

Mar J. Heule Makelaardij
Vraagprijs€ 799.000 k.k.
Perceelopp.Niet gekend
Woonopp.97 m²

Contacteer Mar J. Heule Makelaardij

Luxe driekamer-appartement op het prachtige Prinseneiland!

Dit appartement maakt onderdeel uit van een ontwikkeling dat in 2018 als nieuw is opgeleverd. Het is een heerlijk comfortabel appartement dat smaakvol en met stoere details is afgewerkt. Zo is er bij binnenkomst een brick-wall wat het appartement een extra loft gevoel geeft en zijn de kranen en schakelmateriaal (Busch & Jaeger) in zwart uitgevoerd.

Indeling:
U bereikt het appartement gelegen op de eerste verdieping. Bij binnenkomst staat in de gang, wanneer u deze gang naar achter doorloopt komt u in de ruime woonkamer met open keuken. Door het gehele appartement ligt een lichte eikenhouten vloer.

De moderne open keuken met spoeleiland is het middelpunt van de woonkamer. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur van het merk Smeg. Men kan hier uitgebreid koken of aan het eiland plaatsnemen.

De master bedroom is gelegen aan de achterzijde van het pand met badkamer en suite. De beige tegels geven de badkamer een rustieke uitstraling, welke is voorzien van inloopdouche en wastafel.

De tweede slaapkamer is te bereiken via de interne trap in de gang. Hier slaapt u in de nok en heeft u tevens een badkamer en suite voorzien van wastafelmeubel en riante inloopdouche.

Inmiddels is de woning op diverse plekken voorzien van nette inbouwkasten.
Appartement maakt onderdeel uit van VvE 93 en wordt professioneel beheerd door Delair Vastgoed.

Historie:
Het appartement is gelegen in het centrum van Amsterdam op het idyllische Prinseneiland, door bewoners ook wel omschreven als een "dorp in de stad", in rustige en veilige beslotenheid op 5 minuten afstand van de bruisende Jordaan. Het wordt omgeven door de Prinseneilandsgracht, de Realengracht, de Bickersgracht en de Eilandsgracht.
Na een conflict dat tien jaar had geduurd werd in 1623 begonnen met de verkoop van bouwpercelen op het Prinseneiland. Het eiland was bestemd voor houtopslag en teer. Tot na de Tweede Wereldoorlog woonde er nauwelijks iemand op het Prinseneiland. Van de 900 pakhuizen in Amsterdam, stonden er ruim honderd op het Prinseneiland. Het eiland werd herontdekt door de kunstenaars. Sindsdien is het eiland veranderd in een aantrekkelijke woon- en werkbuurt. De meeste pakhuizen zijn gesplitst en in appartementen opgedeeld.

Bijzonderheden:
- Luxe gerenoveerd in 2018;
- Vloerverwarming;
- Brick-wall;
- Moderne keuken met spoeleiland;
- Gelegen op eigen grond;
- Woonoppervlakte 97m² NEN ingemeten;
- Historische locatie;
- Vraagprijs koop €799.000,- k.k.;
- Huurprijs €2.500,- excl. per maand;
- Meubels zijn ter illustratie, woning wordt ongemeubileerd verhuurd.

Vastgoed IDAM13416
Vraagprijs€ 799.000 k.k.
WoningtypeAppartement
Woonopp.97 m²
Perceelopp. -
Bouwjaar -
Slaapkamers2
Badkamers2
Garages -

Mar J. Heule Makelaardij De Lairessestraat 16, 1071 PA Amsterdam

  • Maandag - DonderdagOpen van 08.30 - 17.00
  • Vrijdag Open van 08.30 - 16.00
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Mar J. Heule Makelaardij