Villa te koop in AMSTERDAM met referentie 19505246366 Leliegracht 8, 1015 DE AMSTERDAM
Ref. PT101023

Engel & Völkers Amsterdam Centrum
Vraagprijs€ 1.825.000 k.k.
Perceelopp.48 m²
Woonopp.202 m²

Contacteer Engel & Völkers Amsterdam Centrum

Leliegracht 8, Amsterdam,
Prachtig rijksmonumentaal pand uit de 18e eeuw met een fraaie halsgevel, op een rustig gedeelte van de Leliegracht. Het pand bestaat uit een bedrijfsruimte en bovenhuis en heeft een totale gebruiksoppervlakte van 202 m², verdeeld over zes woonlagen.
De bestemming is “gemengd 1” en hierbij is ook wonen in de winkelruimte toegestaan. Dit unieke en in uitstekende staat verkerende huis beschikt over veel authentieke details. Denk aan mooie schouwen, originele balkenplafonds, prachtig schilderwerk en een gerestaureerde muurschildering. Gelegen op een prachtige en zeer gewilde locatie binnen de grachtengordel. De unieke, antieke inrichting is een uitgelezen kans voor de liefhebber, maar ook voor een moderne inrichting is dit een uiterst charmant gerestaureerd grachtenpand.

Indeling:
Begane grond en souterrain:
Zeer charmante winkelruimte met mooie, bewerkte etalage. De bijzondere bedrijfsruimte bestaat uit drie niveaus. Deze ruimtes staan in een open verbinding met elkaar. Op de begane grond is een vaste kast, wc en een berging. De hoger gelegen ruimte aan de achterzijde beschikt over een rookkanaal, een keuken en toegang tot een binnenplaats. Verder is er een ruim souterrain met apart kamertje onder de binnenplaats. Al deze ruimtes beschikken over een mooi balkenplafond.

Bovenhuis:
Het bovenhuis is te bereiken via een ornamentale trap.
Eerste verdieping: Een mooie zitkamer met uitzicht op de gracht, houten plafonds en gasgestookte haard met een unieke marmeren schouw. Aangrenzend een eetkamer, eveneens met een fraaie haardschouw, en een deels handgemaakte keuken met bijzondere tegels. Op deze verdieping een prachtige gerestaureerde, originele 18e-eeuwse schildering op de muur en fraaie betimmeringen. De eetkamermuren zijn bekleed met antieke kwikspiegels.

Tweede verdieping:
Hier bevindt zich een voorkamer en een werkkamer beide met marmeren schouwen en gas openhaarden, wederom een houten plafond met balken, betimmeringen en een zijkamer.

Derde verdieping:
Een slaapkamer aan de voorzijde met openhaard en marmeren schouw en een badkamer met heerlijk ligbad, een bijzondere douche en een wastafel, alle ornamenten en kranen zijn vernikkeld. Een separate wc. Aan de achterzijde is een dakterras.

Zolderverdieping:
Deze is ingericht met een walk-in closet, maar kan ook dienen als slaapkamer. Verder op deze verdieping een is een aanrecht met spoelbak en aansluitingen voor een wasmachine en een wasdroger.

Ligging:
Gelegen binnen de Amsterdamse grachtengordel om de hoek van de Westertoren en het Anne Frankhuis. De locatie is prachtig vanwege de ligging tussen de Keizersgracht en Herengracht met de Noordermarkt , de Westertoren en de 9- straatjes met vele boetiekjes, speciaalzaken en traiteurs en ook zeer praktisch ten opzichte van het openbaar vervoer (Centraal station en de Westermarkt) en de vele winkels en horeca (Jordaan/Rozengracht/Raadhuisstraat). Ook de gezellige markten zijn op loopafstand gelegen. Op de hoek het bekende bruine café de Brandon.

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: 202 m² (NEN-gemeten)
- Bedrijfsruimte: 71 m² verhuurbaar, 85 m² BVO
- Bestemming gemengd 1, wonen in gehele pand ook toegestaan
- Gelegen op eigen grond
- Bouwjaar: circa 1712
- Rijksmonumentaal pand (monumentnummer: 3468)
- Nieuwe fundering van 1999
- Dakterras
- Prachtig verfwerk, behang, betimmeringen, lambrisering, houten deuren
- Vijftal gas openhaarden met marmeren schouwen
- Prachtig subtiele inbouwspots
- Monumenten isolatieglas
- HR-ketel uit 2020
- Onderhoud: zowel intern, als extern in uitstekende staat
- Geen energielabel beschikbaar i.v.m. monumentale status

Deze informatie is door Engel & Völkers met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Engel & Völkers geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. Het object is opgemeten door een professionele organisatie en eventuele discrepanties in de gegeven metingen kunnen Engel & Völkers niet worden aangerekend. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om een eigen NEN 2580 meting de (laten) uitvoeren.

Vastgoed IDPT101023
Vraagprijs€ 1.825.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.202 m²
Perceelopp.48 m²
Bouwjaar1712
Renovatiejaar -
Slaapkamers3
Badkamers1
Garages -
Energielabel -

Engel & Völkers Amsterdam Centrum Prinsengracht 28, 1015 DW Amsterdam

  • Maandag - VrijdagOpen van 08.30 - 17.30
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Contacteer Engel & Völkers Amsterdam Centrum