Villa te koop in VINKEVEEN met referentie 19605126992 Baambrugse Zuwe 99, 3645 AC VINKEVEEN
Ref. LN101755

Voorma en Walch Laren
VraagprijsOp aanvraag k.k.
Perceelopp.2.595 m²
Woonopp.319 m²

Contacteer Voorma en Walch Laren

U heeft de hele wereld over gereisd, alle talen gehoord, iedere keuken geproefd, ieder landschap bewonderd. Maar niets kan tippen aan deze, zo oer-Hollandse plek. Dat water, die weidsheid – dit is Holland op zijn mooist. Al stond er alleen maar een stacaravan, dan nog wilde u hier wonen.
’s Ochtends vroeg de landvasten losgooien en de plas op. De nevel hangt nog boven het water en uit het grijs-witte niets duikt een koppel zwanen op. Later op de dag trekt de wind flink aan, de spinnaker staat prachtig vol en u steekt een tweede reef in het grootzeil. Met rode wangen en gezonde moeheid komt u thuis. Nee, niet bij die stacaravan. Want u komt straks thuis in deze overrompelend mooie villa.

Wanneer u de gelukkige partij bent, die de hand weet te leggen op deze fenomenale villa, dan woont u zowel in als aan de Baambrugse Zuwe. Want het is de kaarsrechte, voormalige ontginningsas die het unieke buurtschap tussen Vinkeveen en Baambrugge zijn naam gaf.

Dit is een ongekend mooi stukje Nederland: links en rechts van de weg kabbelt het water van de Noordplas en de Zuidplas tegen de percelen, met daarop vaak prachtige panden. Aan de Baambrugse Zuwe een plekje bemachtigen is een droom die waarheid wordt, zeker wanneer het gaat om nr. 99. De villa werd gebouwd door de heer des huizes, in 1979, toen hij met zijn jonge gezin besloot de drukte van Amsterdam te verlaten. Want dit is dé plek waar je je kinderen
wilt zien opgroeien: dat water, die wolkenluchten, de rust, de natuur, de ruimte – ze vormen de garantie voor een jeugd als uit een kinderboek. Ondertussen kunt u uw zakelijke banden met de Randstad overigens prima onderhouden, want de ligging – vrij wel op de centimeter precies halverwege Amsterdam en Utrecht – is natuurlijk perfect.
De tijd schreed voort, het jonge gezin breidde uit, omstandigheden én smaak veranderden, dus in 2013 ging de villa van boven tot onder compleet op de schop, opnieuw in eigen beheer en opnieuw buitengewoon vakkundig. Over ieder detail werd nagedacht, niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook met het oog op de toekomst waarin bij ons allemaal, of we nu willen of niet, ‘toegankelijkheid’ een rol gaat spelen. Dus voilà, een lift voert u van de entree naar alle bovengelegen niveaus van de speelse, split-level indeling. En nergens doorbreken drempels de sublieme travertin vloeren (met comfortabele vloerverwarming).

Alleen daar waar strikt noodzakelijk, om redenen van privacy, werden deuren geplaatst en dan van het makkelijk bedienbare soort, dus schuif- of taatsdeuren. Het resultaat is werkelijk indrukwekkend, want het visuele effect van deze keuzes is een buitengewoon ‘open’ woning, met een eigenzinnige, maar heel logische flow. Transparantie, licht en een heerlijk gevoel van ruimte zetten de toon, niet in het minst door de maximale hoogte in de woonkamer. Uiteraard werd de villa in één moeite door van alle gewenste technische snufjes voorzien: van een – per ruimte bedienbaar – Bose geluidssysteem tot via domotica aangestuurde verlichting en van warmtepomp tot krachtstroom. Ook met uw privacy en veiligheid zit ’t wel goed, dankzij een geavanceerd alarmsysteem en rolluiken.

Natuurlijk doet de villa in het rijtje ‘gemakken’ ook zijn waterrijke ligging eer aan: 3 steigers, een botenhuis – mét hydraulische plateaulift en op afstand bedienbaar rolluik –, diverse terrassen en een buitengewoon smaakvol aangelegde, volwassen tuin rondom. Wij kunnen nog pagina’s lyrisch uitweiden. Over de vier slaapkamers – elk met eigen badkamer – bijvoorbeeld, waarvan de master suite zó in een luxe woontijdschrift kan. Of over de Bulthaup-keuken met top of the range Gaggenau- apparatuur. Of over hoe alles er zo spic en span uitziet, dat de villa gisteren opgeleverd lijkt (en nee, dat is dus niet zo, maar zowel meneer als mevrouw noemen zichzelf ‘Pietje Precies’). Over het feit dat je nergens een snoertje ziet slingeren, omdat er nu eenmaal – zoals gezegd – vooraf over álles goed nagedacht is. Over de drie gasgestookte open haarden en die ene (voorbereide) houtgestookte haard. Over die superhandige laundry room en dat multifunctionele souterrain, een paradijs voor de (klein)kinderen. Maar meer dan dat alles is er één ding dat toch wel zeer speciale aandacht verdient. En dat is het enige ‘detail’ waar de bevlogen eigenaren zelf niet over na hoefden te denken: het uitzicht. Door welk raam u ook naar buiten kijkt – en er is ruime keuze! –, het kozijn fungeert feitelijk als een schilderijlijst. Want wat een prachtige plaatjes levert de ligging aan de Noordplas op… En dan is er, als klap op de vuurpijl, nog dat bijzondere pareltje, een echte zeldzaamheid waar rond de Vinkeveense Plassen om gevochten wordt: met het kopen van deze villa wordt u tevens eigenaar van een deel van de legakker, waar u op uitkijkt!

Voor een rondleiding van deze fenomenale villa kunt u contact opnemen met Jacques E. Walch, Register Makelaar - Register Taxateur of Marie-Louise Blom, Register Makelaar - Register Taxateur.
Nog beter is om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen.

Vastgoed IDLN101755
VraagprijsOp aanvraag k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.319 m²
Perceelopp.2.595 m²
Bouwjaar1970
Renovatiejaar -
Slaapkamers4
Badkamers7
Garages1
EnergielabelA+

Voorma en Walch Laren Brink 34, 1251 KW Laren

  • Maandag - VrijdagOpen van 08.30 - 17.30
  • Zaterdag Open van 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten

Contacteer Voorma en Walch Laren