Villa te koop in SOEST met referentie 19701780698 Pijnenburgerlaan 5, 3763 LE SOEST
Ref. LN100975

Voorma en Walch Laren
Vraagprijs€ 3.975.000 k.k.
Perceelopp.101.200 m²
Woonopp.487 m²

Contacteer Voorma en Walch Laren

Een stukje (paarden)paradijs op aarde

U droomt van wonen – en werken – op een landgoed waar alles in het teken van paarden staat? Op Stoeterij De Christoffelhoeve wordt die droom werkelijkheid.

Haar naam ontleende de stoeterij aan een eeuwenoude pachtboerderij. Die pachtboerderij ligt even verderop, aan de lange, met eiken omzoomde laan die naar landgoed Pijnenburg leidt. De landerijen van de stoeterij maakten ooit deel uit van dat historische Pijnenburg, maar sinds 2008 is de Christoffelhoeve als zelfstandig landgoed gerangschikt onder de Natuurschoonwet. Neemt u van ons aan, zo’n rangschikking – die buitengewoon interessante fiscale voordelen biedt – krijg je niet cadeau. Het is geen kwestie van verzoekje indienen, stempel erop, klaar. Die rangschikking betekent werkelijk iets. Zonder een voet op de 10 hectare van de Christoffelhoeve gezet te hebben, weet u nu dus al: dit is een plaatje.

Wie ervan droomt zijn of haar hippische aspiraties te verwezenlijken, zal moeite hebben een mooier – en geschikter – plekje te vinden. Voor uw edele viervoeters is alles aanwezig wat u zich maar wensen kunt. En tja, u weet het en wij weten het: bij veel paardenmensen zal ‘de rest’ ze dan eigenlijk een zorg zijn. U slaapt zelf – uiteraard bij wijze van spreken – desnoods in een kartonnen doos, als uw paarden er maar netjes bij staan. Maar de faciliteiten op de Christoffelhoeve gaan veel verder dan voor een hobby nodig is. Hier is jarenlang een professionele en gerenommeerde stoeterij gerund. Dus ook u kunt hier bedrijfsmatig aan de slag. En dan is het toch wel zaak om ook de voor de mens bedoelde opstallen onder de loep te nemen. U woont straks immers ‘boven de winkel’. Opnieuw cijfert u zichzelf weg: u denkt eerst aan uw groom. Welnu, degene die hier groom mag zijn en de dienstwoning zal betrekken – eventueel met zijn of haar gezin –, heeft het getroffen. Zo smaakvol, riant en comfortabel zagen wij ze zelden!

En dan toch eindelijk úw huis. Het landhuis van de Christoffelhoeve is van een ongekende schoonheid, gebouwd met liefde voor oude bouwmaterialen en ambachtelijk vakmanschap. Zo’n huis waarin je een zucht van ontspanning en verlichting slaakt, wanneer u aan het eind van de dag de laarzen uitschopt en de haard aansteekt. Waar u in uw studeerkamer af en toe opkijkt van de administratie en door de openslaande deuren de adem van uw paarden als wolkjes in de koude winterochtend ziet. De plek waar u vanaf de eettafel de avondzon over de zachtglanzende vacht van een veulen ziet strijken. De plek waar u straks volmaakt gelukkig bent: een landgoed uit de buitencategorie.

HET LANDHUIS – country living op zijn best

Landelijk wonen, in een tijdloze, comfortabele stijl – dat is wat dit landhuis u biedt.
Het landhuis op de Christoffelhoeve dateert uit 1997/1998 en werd gebouwd door en voor een echtpaar dat internationaal zijn sporen verdiende in de draf- en rensport met hun stoeterij van Arabische volbloeds (met Russische lijnen, mocht dat u interesseren). Paardenmensen zijn buitenmensen. En dat zien we aan iedere vierkante centimeter van dit huis. Dit is ‘country living’ op zijn best: sfeervol, tijdloos en robuust. Er is bij de bouw volop gebruikgemaakt van oude bouwmaterialen, die door het echtpaar persoonlijk hiernaartoe werden gehaald. Geen tripje naar Frankrijk, België of Engeland ging voorbij zonder even te stoppen bij een interessante stapel Franse tomettes of een architectural salvage yard. Het relatief recente bouwjaar komt dan ook eigenlijk als een verrassing voor wie hier rondloopt. Dit landhuis oogt alsof het er al vele decennia staat. Het hoort gewoon thuis op deze plek, diepgeworteld in het prachtige landschap tussen de Soestduinen en Lage Vuursche. De architectuur oogt bescheiden, in een combinatie van zachtgeel gestuukte en zwart gepotdekselde gevels boven een plint van handgevormd metselwerk en onder een klassiek pannendak. De diepe overstek, roederamen en luiken zijn ontleend aan de vormentaal van de omringende boerderijen, zonder in de valkuil van een pastiche te vallen. Binnen zien we stoere plankenvloeren afgewisseld met plavuizen en tomettes – u weet wel, die zeshoekige, terracotta tegels –. De plafondconstructie is her en der in het zicht, met oude voleiken moer- en kinderbalken. Geloogde, massiefgrenen paneeldeuren op de begane grond en traditionele opgeklampte deuren boven: alles oogt even smaak- en stijlvol, zonder dat je het gevoel hebt dat je eigenlijk je schoenen bij de voordeur uit had moeten doen. Want dit landhuis kan een stootje hebben. Hier mag de hond zich in de heerlijke leefkeuken uitstrekken voor de knoeperd van een kalkzandstenen haard. Hier hangen de waxcoats driedik in de (tweede) hal naast de keuken, met de Dubarry’s eronder. Hier mag de krant rondslingeren op de ontbijttafel en maakt het niet uit wanneer er eens een vonkje uit de haard springt, al zal de hond die er ligt daar vermoedelijk anders over denken. Dit is geen overgestileerd showhome, dit is een heerlijk huis om in te leven. De traditionele kleuren – van vliegenblauw tot okergeel –, de ruime maatvoering van de diverse kamers die zich perfect leent voor het creëren van meerdere zithoeken en -hoekjes: stap binnen in dit landhuis en u voelt zich direct ontspannen.

En vergis u niet, onder al die klassiek-landelijke stijlelementen gaat een flinke dosis eigentijds comfort schuil. Van de handgemaakte keuken tot de prachtig vormgegeven badkamers, van de riante study tot de spectaculaire master suite – ze zijn van alle gemakken voorzien.

De siertuin rond het huis is onderhoudsvriendelijk en smaakvol tegelijk: volwassen beukenhagen bieden beschutting en privacy en op het riante terras of gazon is altijd wel een plekje in de zon.

HIPPISCHE FACILITEITEN – volledig instapklaar

U heeft hier straks de beschikking over heel veel weidegond, verdeeld over zes met post-and-rail afgezette weides, dus is er ruim voldoende weidegang voor bijvoorbeeld merries met veulens. In een van de weides bevindt zich een natuurvijver, heerlijk voor de broodnodige afkoeling op een warme zomerdag. In de noordwest-hoek van het perceel ligt ook nog een separaat hengstenweitje, voor de jonge hengsten. De weides worden omcirkeld door een trainingsbaan waar de nobele dames en heren flink de beentjes kunnen strekken. En uiteraard is er een showveldje, waar u uw potentiële clientèle het resultaat van uw inspanningen kunt laten zien. Achter de stap/trainingsmolen bij de stallen vindt u een ruime paddock met zandbodem, waarin het lekker rollebollen is. In de stallen is rekening gehouden met het sociale karakter van paarden. Door de getraliede openingen kunnen zij elkaar niet alleen horen en ruiken maar ook zien. En door de oriëntatie en het feit dat iedere box over een eigen, open te zetten raam beschikt – zo heeft ook uw ros a room with a view – is er steeds voldoende frisse lucht in de stal, zonder dat er sprake is van tocht. Met 19 boxen (3x3,20m) in de stal behoort pensionstalling zeker tot de mogelijkheden. Uiteraard ontbreken ook een zadelkamer en wasplaats niet. In de separate, vrijstaande schuur bevinden zich – naast hooiopslag en garage – nog vier extra ruime boxen (3,70x4m), die door hun rustige ligging perfect zijn voor het afveulen. Hier vinden we ook een opvoelbox en twee voersilo’s en – even verderop – de mestplaat.

Een hippisch complex van deze omvang beschikt uiteraard over een dienstwoning, al staat het u volkomen vrij om deze te zien als het perfecte gastenverblijf voor vrienden, familie of uw (internationale) klanten. Of wat te denken van een B&B met stallingsmogelijkheid? De omgeving leent zich immers perfect voor prachtige buitenritten. Of het nu uw au pair, uw groom of een gast is die dit huis voor kortere of langere tijd ‘thuis’ mag noemen, hij/zij is een geluksvogel. Het pand is even smaakvol en degelijk gebouwd als het landhuis en bepaald ruim bemeten (119m2). Op de begane grond vinden we een heerlijke woonkamer, compleet met volledig geoutilleerde keuken waar handgevormde witjes bijdragen aan de landelijke sfeer. En op de verdieping liggen niet minder dan drie slaapkamers.

De dienstwoning is onderdeel van het stallencomplex (met een verbindende tussendeur), maar volledig separaat van het landhuis. Voldoende privacy is dan ook gewaarborgd, zowel voor u als voor uw personeel c.q. gasten.

DE OMGEVING – een rijke historie

U heeft de unieke kans om straks te wonen en te werken in een minstens zo uniek landschap, gevormd én behouden door visionairs.

Wat ons betreft is het een plek om nooit weg te willen. Maar zo werkt het nu eenmaal niet in het leven: af en toe roept de plicht en moet u het erf af. Dan is de centrale ligging van Soest een pré. Utrecht, Amsterdam, maar ook de Duitse grens – ze zijn allemaal eenvoudig aan te rijden. Dit geldt uiteraard ook andersom: zet u de bedrijfsvoering voort op de Christoffelhoeve, dan bent u voor uw nationale en internationale klanten uitstekend bereikbaar.

Voor een bezichtiging van dit landgoed kunt u contact opnemen met Jacques. E. Walch, Register Makelaar Register Taxateur, lid NVM/Fiabci of Bart Lammerts, Living Specialist.
Nog beter is om uw eigen NVM Aankoopmakelaar mee te nemen.

Vastgoed IDLN100975
Vraagprijs€ 3.975.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.487 m²
Perceelopp.101.200 m²
Bouwjaar1906
Slaapkamers6
Badkamers3
Garages1

Voorma en Walch Laren Brink 34, 1251 KW Laren

  • Maandag - VrijdagOpen van 08.30 - 17.30
  • Zaterdag Open van 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten

Contacteer Voorma en Walch Laren