Villa te koop in MIERLO met referentie 19704598438 Boslaan 2, 5731 XZ MIERLO
Ref. SN101133

Cato Makelaars
Vraagprijs€ 1.500.000 k.k.
Perceelopp.2.001 m²
Woonopp.405 m²

Contacteer Cato Makelaars

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Deze grootse villa is een waar familiehuis. Dankzij de diversiteit en veelheid aan ruimtes is de villa bij uitstek geschikt voor een groot, (samengesteld) gezin met meerdere kinderen. De villa is al tot in de puntjes afgewerkt en onderhouden. Er zijn recent 34 zonnepalen op het dakvlak van de villa en op het dakvlak van de garage gelegd.

De huidige eigenaren wonen met alle liefde en plezier sinds 1985 in deze riante bosvilla: “Het huis moest destijds geschikt zijn voor jonge kinderen en we wilden diverse goede scholen, sportverenigingen en voorzieningen in de buurt. In de loop der jaren hebben we het huis naar onze eigen wensen gemoderniseerd. In 2000 gingen alle vloeren eruit. We hebben veel verbouwd, onder meer de tuin-/eetkamer en een erker aan de voorzijde laten aanbouwen en door de hele villa heen maatwerkkasten en -wandmeubels laten maken, zoals de vele boekenkasten en de schappen in de wijnkelder. Recent hebben we de villa laten verduurzamen tot energielabel A+, om daarmee qua energieverbruik toekomstbestendig te zijn.

Hun drie kinderen zijn inmiddels het huis uit: “We vinden het nog steeds een geweldig huis, een écht familiehuis. De kleinkinderen komen hier heel graag. Met de feestdagen waren we hier afgelopen jaar met zestienen en iedereen is blijven slapen. Maar we hebben ervoor gekozen om permanent te gaan verhuizen naar ons appartement aan de kust.


5 KERNKWALITEITEN VAN DIT VERDUURZAAMDE, RIANTE FAMILIEHUIS MIDDEN IN DE MIERLOSE BOSSEN MET ENERGIELABEL A+!

1. Energielabel A+
Begin 2023 is gehele villa voorzien van spouwmuurisolatie, zijn er 34 zonnepanelen gelegd op dakvlak achter op het zuidwesten, is er een warmtepomp (Daikin 2023) geïnstalleerd (in combinatie met vloerverwarming), 120 liter elektrische boiler en twee energiezuinige airco-units (Daikin 2023) t.b.v. verwarming én koeling.

2. Ruimte, ruimte, ruimte
Zowel binnen (met ontvangsthal, keuken, eet-/tuinkamer, woonkamer, bibliotheek/study, vijf slaapkamers en twee badkamers) als buiten op het perceel van ruim 2.000 vierkante meter.

3. Groen en 100% privacy
Dankzij de volwassen tuin en statige bossen rondom, die door de vele ramen altijd in het blikveld vallen.

4. Rustige ligging
Gelegen aan de lommerrijke boslaan in de Mierlose bossen, met louter bestemmingsverkeer, in de groene rust en toch vlakbij dorpscentrum Mierlo, nabij doorgaande wegen naar Geldrop en Heeze en snelweg A67.

5. Klassieke en hoogwaardige luxe
Zowel villa als tuin zijn tot in de puntjes afgewerkt met hoogwaardige materialen en altijd uitstekend onderhouden. Indien gewenst, te koop inclusief stoffering en meubilering.


BOUWKENMERKEN

Energielabel: A+ t/m 14 april 2033 (o.a. 34 zonnepanelen, warmtepomp en elektrische boiler, 2 airco's t.b.v. verwarming en koeling)
Perceeloppervlakte: 2.001 m²
Woonoppervlakte inclusief dubbele garage: circa 405 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping entree en terras): circa 11 m²
Oppervlakte externe berging (tuinhuis): circa 10 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 427 m²
Inhoud villa inclusief dubbele garage (conform meetcertificaat): circa 1540 m³BEGANE GROND LEEFGEDEELTE

Direct opvallend bij binnenkomst is de fraaie marmervloer die in het gehele leefgedeelte dorpelloos is doorgelegd en voorzien van vloerverwarming (via de warmtepomp 2023).

De statige en deels overdekte entree ligt op een bordes en heeft dubbele deuren. Dankzij ramen boven in de muur en de dichte deuren heeft de riante ontvangsthal alle privacy en toch volop daglicht. De hal heeft alle ruimte om meerdere gasten tegelijk te ontvangen. Rechts is de deur naar de inpandige dubbele garage, met ernaast een diepe inloopkast met extra koelkast en vriezer en ruimte voor proviand.

Links heeft de ontvangsthal een opvallend licht gedeelte met hardhouten spiltrap naar de verdieping en de doorgang naar de riante woonkamer. In deze hal is een fijne werk- of telefoneerplek te creëren, met bijvoorbeeld een secretaire. Het vele daglicht valt door de grote ramen in de voor- en achtergevel (achter met zonwerend screen). Tegenover de trap zijn in een ruime nis, het gastentoilet met natuurstenen werkblad met fontein en de garderobe. De lichte hal voert naar de al even lichte en riante woonkamer. Bij de doorgang naar de keuken is nu een intieme eethoek gemaakt; ideaal voor ontbijt, koffie of snelle lunch.

Aan de voorzijde is een riant zitgedeelte, bij de grote ramen op de voortuin. Hier staat ook een innovatief wandmeubel in kersenhout, met uitschuifbaar draaiplateau voor de tv zodat deze richting de eethoek gedraaid kan worden. De woon-/zitkamer heeft een fraaie open gashaard met marmeren schouw. De schuifpui in de achtergevel voert direct naar het overdekte terras in de achtertuin.

Aan de tuinzijde is de toegang tot de iets verdiept gelegen tuin-/eetkamer met radiatoren en ondersteunende vloerverwarming. Deze serreachtige kamer met optimaal daglicht is door de huidige bewoners zelf ontworpen, inclusief het fraaie glazen puntdak. Deze kamer biedt alle ruimte voor een grote eettafel, met fraai uitzicht op de tuin door de grote, afsluitbare ramen en schuifpui met zonwering.

Ernaast ligt de uitstekend geoutilleerde Siematic keuken, die prachtig uitkijkt over de achtertuin. In twee praktische L-vormige wandopstellingen zijn vele kasten en granieten werkbladen verwerkt. De Siemens-apparatuur is vervangen: ingebouwde koelkast en vriezer, vaatwasser, combi-oven en oven. De Bosch elektrische kookplaat heeft diverse zones, zodat grote braadsleeën kunnen worden gebruikt.

Onder het schuifraam, dat open kan, is de anderhalve spoelbak. Naast het grote raam met zonwerend screen, is de achterdeur naar tuin en terras. Desgewenst is de keuken verder te openen naar de woonkamer door het verwijderen van de tussenmuur.


BEGANE GROND BIBLIOTHEEK/STUDY

Voorbij de woonkamer is door de dubbele deur een bijzondere fraaie, sfeervolle en hoge bibliotheek met aansluitend study, met de klassieke en intieme uitstraling van een echte herenkamer. Dankzij de imposante hoogte van twee verdiepingen is hier de balkenconstructie van het dak zichtbaar gehouden. De binnenmuur is geheel tot bibliotheek getransformeerd, inclusief heuse rail-ladder om de bovenste boeken te kunnen bereiken.

Voor deze imposante bibliotheekmuur staat een grote, vrijstaande, smeedijzeren open houthaard. Eromheen is alle ruimte om relaxed te zitten, te praten en samen van houtvuur en een drankje uit de bar in de hoek te genieten. De muur van de zijgevel bevat naast de bar ook diverse fraaie nissen, voor bijvoorbeeld een verzameling of kunstwerken. Het goede binnen- en buitenleven loopt hier bovendien naadloos in elkaar over: de riante kamer heeft twee schuifpuien naar de achtertuin.

Ertegenover, via twee treden omlaag, is de werkkamer/study met drie grote ramen op de voortuin. Deze heeft eveneens de doorlopende marmeren vloer van de gehele begane grond. Deze study is zonder vloerverwarming en dat is met een goede reden; eronder ligt namelijk de wijnkelder. Daarom heeft deze ruimte twee paneelradiatoren, zodat ook hier het binnenklimaat altijd aangenaam blijft. Ook hier zijn de boekenkasten maatwerk, inclusief een werkplek in de hoek.


WIJNKELDER

Deze uitermate fraaie kelder is door de huidige eigenaren ontworpen voor hun bijzondere wijncollectie. De toegang tot de vaste hardhouten trap is in de hoek van de bibliotheek-zitkamer. De wijn- en proefkelder heeft een optimaal klimaat; er is geen verwarming. Rondom zijn door een meubelmaker schappen op maat gemaakt, die fraai combineren met de tegelvloer. De koekoek, met sierspijlen beveiligd, zorgt voor frisse lucht en indirect daglicht.

Het klimaat is er constant; daardoor is deze authentieke kelder zeer geschikt voor het lang bewaren van delicate wijnen. De fraaie wijncollectie, met tal van topwijnen en grand cru classés, is overigens ter overname.


EERSTE VERDIEPING

De brede, fraaie open trap in twee houtsoorten komt uit op overloop 1 met vide en raam in de zijgevel dat uitkijkt op tuin, garage en de bossen. Slaapkamer 1 heeft veel bergruimte achter de luiken onder de dakschuinte. Er is een raam in de zijgevel als ook een raam in de dakkapel. Slaapkamer 2 heeft twee ramen in de dakkapel met uitzicht naar de voorzijde.

In de ouderlijke slaapkamer 3 aan de voorzijde is met een schuifwand een grote garderobekast op maat onder de dakschuinte gemaakt. Achter deze maatwerkkast is nog extra bergruimte, voor bijvoorbeeld wintersportspullen en koffers. En aan de andere zijde van de kamer is eveneens een garderobe-schuifkast op maat gemaakt. Deze slaapkamer heeft direct toegang tot badkamer 1 en is voorzien van een airco (Daikin 2023) om te verwarmen en om te koelen.

Deze badkamer 1 is uitgerust met marmeren vloer- en wandtegels en handdoekradiatoren. Het geheel is voorzien van een ligbad, een douchecabine, dubbele wastafel en een vrijhangend closet. Het brede raam kijkt uit over de tuin, in volledige privacy.


TWEEDE VERDIEPING

Via de steile vaste dichte trap is de tweede etage bereikbaar. Bij de lichte overloop 2 is een groot raam, dat fraai uitkijkt over de achtertuin. Aan weerszijden liggen er twee slaapkamers op deze verdieping.

Slaapkamer 4 en 5 hebben beide een groot raam en volop bergruimte onder de dakschuinte. In de gevel is een fraai schuin raam gemaakt.

Deze verdieping heeft een eigen badkamer 2 met douchecabine en wastafel.


DUBBELE INPANDIGE GARAGE & FIETSENBERGING/WERKPLAATS

Vanaf de lommerrijke Boslaan is de ingang bij de elektrische poort, geflankeerd door gemetselde zuilen, met bel en intercom. Voorbij de poort is een ruim bestraat binnenplein en toegang tot de dubbele garage met links en rechts parkeerplaatsen.

De inpandige, dubbele garage met radiatoren, tegelvloer en elektrische sectionaaldeur is vanuit de ontvangsthal bereikbaar. Er is ruim voldoende ruimte voor twee auto’s en diverse kasten. Praktisch: de uitstortgootsteen, dus wateraansluiting en afvoer zijn aanwezig. In de garage is ook het vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd. Naast de vaste trap naar de wellnesszolder zijn de aansluitingen voor wasapparatuur.

Direct achter de riante garage hebben de eigenaren een aparte fietsenberging/werkplaats laten bouwen, met kastenwand en toegangsdeur naar de zijtuin. Bewoners hoeven dus niet met fietsen langs de gestalde auto’s te manoeuvreren. Deze verwarmde ruimte is geschikt als werkplaats en voor bijvoorbeeld fietsen, tuingereedschappen en -meubilair.


WELLNESS VERDIEPING BOVEN GARAGE

Boven de garage, bereikbaar via de vaste, hardhouten spiltrap, is een ruime en lichte wellness zolder. Hier is een riante, drie- tot zespersoons sauna met elektrische kachel op maat gemaakt, met aan weerszijden geïntegreerde bergruimte.

Dankzij twee grote Velux dakramen in beide dakschuinten is deze ruimte bijzonder licht. Er is alle ruimte voor bijvoorbeeld sportapparatuur, naast de douche en de koelkast. Ook kan deze ruimte uitstekend dienst doen als extra logeerkamer voor gasten.


TUIN RONDOM

De tuin rondom met beregening is klassiek aangelegd met een mooie diversiteit aan beplanting, goeddeels groenblijvend, en altijd uitstekend onderhouden. Door de tijdloze combinatie van gazons, perken, hagen, struiken en bomen gaat de buitenruimte optisch naadloos over in het omliggende bos. Het grote gazon is ideaal voor kinderen en huisdier(en) om volop buiten te spelen. Ook vele vogels, konijntjes en eekhoorns zijn er vaak te vinden. De privacy is optimaal dankzij het hekwerk rond het gehele perceel, in combinatie met veilige en fraaie buitenverlichting met schemerschakeling.

De brede, achtertuin ligt op het zuidwesten en heeft dus de gehele middag en avond zon. Het volwassen groen en de bomen rondom, met name de statige beuk, zorgen voor schaduw. Ze omringen bovendien het grote en strakke gazon, waarin een fraai bronzen beeld (ter overname) van kunstenaar en bronsgieter Jos Dirix prijkt. Even voorbij de majestueuze beuk ligt nog een mooie vijverpartij. In de hoek rechts is een beschut zitje gemaakt, dat wordt omgeven door het volwassen groen.

De meer dan manshoge hagen en overige beplanting rondom camoufleren het hekwerk, dat rondom zowel privacy als veiligheid biedt. Erachter loopt een wandel- en trimpad door de bossen en het fietspad naar Geldrop.

Bij de woonkamer en keuken is een overdekt terras met open houthaard en terrasverwarmers. Er is alle ruimte om met de hele familie al fresco te lunchen of dineren.

Het strakke gazon loopt door aan de zijkant van de villa, naast de garage. Daar staat ook een fraai houten tuinhuis met gemetselde onderkant en overkapping. Het tuinhuis met een oppervlakte van circa 10 m² kan dienstdoen voor tuinmachinerie en -meubels. Aan het zicht onttrokken door taxus- en Japanse hulsthagen is hier ook de opslag voor haardhout.


LOCATIE EN UITZICHT

Het uitzicht is er vrij, rijk en groen. De villa is rondom vrijgelegen met de bossen als achterbuur en omgeven door de bosrijke villawijk aan de rand van Mierlo.

De doorlopende en rustige bomenlaan kent louter bestemmingsverkeer. Toch bent u eenvoudig en snel te voet of per fiets in het centrum van Mierlo om te winkelen, een boodschap of kop koffie.

Ook een half uurtje fietsen naar Kasteel Heeze en Heeze over de Braakhuizensche Heide en de Strabrechtse Heide is beslist geen straf. De Heezerweg en Geldropseweg zijn vlakbij, terwijl de verkeersader A67 op nog geen kwartiertje rijden is. De ligging is optimaal ten opzichte van Eindhoven en Helmond.


MIERLO EN OMGEVING

Tot voor kort was Mierlo een zelfstandige gemeente. Na eerder Mierlo-Hout en Brandevoort aan Helmond te hebben afgestaan, fuseerde het dorp met Geldrop tot de nieuwe gemeente Geldrop-Mierlo. Mierlo is met ongeveer 10.000 inwoners de kleinste kern van de fusiegemeente.

Het Brainportdorp Mierlo staat bekend om zijn kersen, zoals de Mierlose Zwarte die met hulp van IVN een comeback aan het maken is. Er is De Kersenboerderij, de laatste volwaardige hoogstamboomgaard van Mierlo. Als in april de kersenbomen in bloei staan, is er zelfs de 16 km IVN-fiets- en kersenbloesemroute.

Een heuse trekpleister is Dierenrijk, de dierentuin bij de Gulbergen. Ook staat het dorp bekend om de Televisietoren, de 105 m hoge zendmast aan de rand van de Molenheide die als een Grote Vriendelijke Reus over het dorp waakt.


VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

Vastgoed IDSN101133
Vraagprijs€ 1.500.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.405 m²
Perceelopp.2.001 m²
Bouwjaar1966
Renovatiejaar -
Slaapkamers6
Badkamers2
Garages1
EnergielabelA+

Cato Makelaars Parklaan 54 A, 5613 BH Eindhoven

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 17.30
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Cato Makelaars