Villa te koop in LAREN met referentie 19805596888 Stationsweg 3, 1251 KC LAREN
Ref. HO100049

Burbach Roycroft Hengelo
Vraagprijs€ 2.195.000 k.k.
Perceelopp.1.548 m²
Woonopp.338 m²

Contacteer Burbach Roycroft Hengelo

Welkom in Villa Hertenkamp: een authentieke villa die de geschiedenis van Laren etaleert.

Monumentaal, authentiek, charmant en speels. Villa Hertenkamp, in 1910 ontworpen voor de Larense burgemeester Hubert van Nispen van Sevenaer, is een plaatje. Wie daar ’s morgens wakker wordt en in de riante leefkeuken z’n eerste espresso inschenkt, heeft een uitzicht dat nooit verveelt. Een schilderij bijna, een doek waarop de hertjes in het naburige park trefzeker zijn neergezet als door een Hollandse meester. Op de achtergrond gloort de Sint Jansbasiliek, het pronkstuk van Laren. De ligging van deze residentie is er één uit een miljoen. En dan moet het mooiste nog komen. De wereldwijd onderscheiden Studio Piet Boon heeft voor Villa Hertenkamp een ontwerp gemaakt dat zich het best laat omschrijven als een totaalconcept om van te dromen.

Een gouden duo
Villa Hertenkamp vormt de entree van het mondaine Laren. De huidige eigenaar is als een blok gevallen voor de locatie. “Laren is echt míjn dorp. En de villa ligt op zo’n mooi plekje…” Dat schept voor hem tegelijk de verplichting om van de voormalige burgemeestersresidentie iets waanzinnigs te maken. Studio Piet Boon is de top. Dus daar klopte hij aan voor een ontwerp dat de vele karakteristieke elementen laat schitteren, terwijl tegelijk alle vertrekken een natuurlijke luxe ademen én de juiste balans is gevonden tussen functionaliteit, esthetiek en individualiteit. Een tijdloos ontwerp, net zoals ook het ontwerp voor de tuin zo bijzonder is. Daarvoor ging de huidige eigenaar naar de eveneens bekroonde tuinarchitect Peter Bouw. Deze vakman zet met zijn Buro Buiten een unieke buitenbeleving neer waarin de mens centraal staat. Mét oog voor de natuurlijke omgeving en zichtlijnen op het groen. In zijn creatie sluit de tuin naadloos aan bij het hertenkamp en is tegelijk optimale privacy gegarandeerd.

Heerlijk familiehuis
En Villa Hertenkamp is nu al zo betoverend. Het heeft alles in zich om er een heerlijk familiehuis van te maken. Op de begane grond zijn alle vertrekken uiterst royaal en met elkaar in verbinding. Piet Boon hoeft in zijn ontwerp eigenlijk alleen een natuurlijke beleving toe te voegen. Zijn designstudio maakt de routing opener en de sfeer hier en daar intiemer. De woonkamer krijgt schuifdeuren die onzichtbaar in inbouwkasten aan weerszijden verdwijnen. In het speelse nisje bij de haard is onder de ramen een ‘venster’bank voorzien. Knus met een kop thee en een glossy kun je je daar heerlijk in de kussens terugtrekken met de benen bij het houtvuur.
Vanuit de woonkamer is de eetkamer via openslaande deuren bereikbaar. Volop ruimte voor een riante eettafel die heerlijke avonden tafelen bij een knapperend haardvuur belooft. De verbinding naar de leefkeuken is open, maar niet té. Nu al is deze van een landelijke schoonheid; in het ontwerp van Piet Boon staat een kookeiland met bar centraal waaraan de kok-van-dienst gezellig een glas wijn kan meedrinken tijdens het bereiden van de maaltijd. Ook de inpandige garage biedt een grote kans. Met een minimale ingreep is deze zó omgetoverd tot een riante werkkamer, te bereiken vanuit de royale hal met z’n karakteristieke bordestrap. Voor de auto’s is aan het einde van de oprijlaan in een carport voorzien.

Ieder vertrek een badkamer
De verdieping telt nu vier zeer ruime slaapkamers en twee badkamers. De kleinere badkamer is bereikbaar vanaf de lichte overloop. De grote badkamer is natuurlijk exclusief voor de masterbedroom. Ook voor deze etage biedt Piet Boon een magnifieke blik op de mogelijkheden. In zijn ontwerp krijgt de masterbedroom een waanzinnige badkamer-en-suite met dubbele doucheruimte, een heerlijk ligbad en een afgesloten toiletruimte. Deze zijn allemaal te bereiken via een riante kleedkamer. Ook het tweede slaapvertrek krijgt fantastische inbouwkasten en uiteraard een badkamer-en-suite. Op deze verdieping is de laatste ruimte gereserveerd voor een was- en strijkfunctie.
De slaapvertrekken die op de eerste verdieping zijn opgeofferd, zijn in de nieuwe creatie naar de tweede verdieping verplaatst. Ook hier is voldoende ruimte voor een designbadkamer met een afgeschermde toiletruimte. Een vernuftige indeling voorziet in een extra logeerkamer, waardoor de villa z’n vijf slaapvertrekken behoudt.

Alles is al geregeld
De monumentale status van Villa Hertenkamp omarmt het nabije vergezicht van Studio Piet Boon overigens helemaal. De huidige eigenaar heeft ervoor gezorgd dat de vergunningen voor de renovatie en verduurzaming van de woning klaarliggen. Hijzelf gaat dat niet meer uitvoeren, klinkt het bijna spijtig. Authentiek wonen op hoog niveau is weggelegd voor de nieuwe bewoners van deze unieke residentie. Wie dat zullen zijn? “Wellicht mensen op leeftijd die een superplek ambiëren middenin het groen en toch op slechts 50 meter van de reuring. Maar ook een jong gezin die een villa met een prachtig karakter als een volgende fase in hun leven zien.” In ieder geval mensen die dromen van een villa die nu eens niet in een afgelegen Goois ‘villa-reservaat’ ligt, maar het mondaine stadse graag combineren met een blik op het vele groen…

Unieke locatie
Wie de A1 of de A27 verlaat en Laren binnenrijdt, krijgt Villa Hertenkamp al snel in het oog. De voormalige burgemeesterswoning straalt een grandeur uit die niet te missen is. De villa ligt aan de Stationsweg, die direct naar de dorpskern van Laren leidt. Het centrum dankt zijn landelijke bekendheid aan de karakteristieke kern met een groot aantal winkels in het hoogste segment. Een karakteristieke en gezellige plek met tal van culinaire adresjes en culturele mogelijkheden. Laren herbergt kunstgalerijen en musea, waarvan het befaamde Singer Museum de grootste publiekstrekker is.
Ook wie rust zoekt, komt niets tekort. Laren baadt tot aan de horizon in het groen. Water, bos en heide, het is allemaal op loop- of fietsafstand bereikbaar. Tegelijk rijd je in minder dan een half uurtje naar steden als Amsterdam, Hilversum en Utrecht en is ook de luchthaven Schiphol makkelijk bereikbaar. Snelle verbindingswegen maken ook andere Gooise dorpen als Blaricum en Huizen dichtbij, net als het schitterende Gooimeer.

Studio Piet Boon
Het totaalontwerp voor Villa Hertenkamp is van Studio Piet Boon, een wereldwijd opererende designstudio voor exterieur-, interieur- en productontwerp. Studio Piet Boon is erkend om het creëren van perfect uitgebalanceerde ontwerpen. Voor elke klant stellen de teams van architecten, ontwerpers en stylisten de juiste balans tussen functionaliteit en esthetiek samen. De full-service aanpak en het vermogen om echt te luisteren leidt zonder uitzondering tot een authentiek en tijdloos ontwerp op hoog niveau. Studio Piet Boon is daarvoor niet zelden bekroond. De eigen collectie van de designstudio omvat volledige badkamers, keukens en een omvangrijke meubellijn, maar ook producten voor de afwerking van het interieur.

Buro Buiten
Buitenvisionair en tuinarchitect Peter Bouw tekende voor het ontwerp van de 1548 vierkante meter grote tuin rond Villa Hertenkamp. Peter Bouw is grondlegger en drijvende kracht achter Buro Buiten. Zijn filosofie is simpel: buiten is het vervolg van binnen. Met zijn zorgvuldig samengestelde teams heeft Peter Bouw maar één doel: een unieke buitenbeleving creëren waarin de mens centraal staat en alle mogelijkheden worden benut om de wauw-factor te creëren. Dat in een tuin die past bij de omgeving. Buro Buiten heeft daarvoor in binnen- en buitenland vele prijzen gekregen.


De informatie in deze aanmelding is met de grootste zorg samengesteld. Toch kan er onverhoopt een fout of onvolledigheid in zijn geslopen. Burbach Roycroft kan daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vastgoed IDHO100049
Vraagprijs€ 2.195.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.338 m²
Perceelopp.1.548 m²
Bouwjaar1910
Renovatiejaar -
Slaapkamers6
Badkamers2
Garages1
Energielabel -

Premium makelaar

Burbach Roycroft Hengelo Demmersweg 92, 7556BN Hengelo

  • Maandag - ZondagOp afspraak

Contacteer Burbach Roycroft Hengelo