Prachtig gelegen landgoed met woonhuis, gastenhuis en badhuis. Oude Zwolseweg 3, 7645 AZ Hoge Hexel
Réf. NL-2334

ten Hag makelaars Hengelo
Prix demandéSur demande k.k.
Superficie du terrain137.048 m²
Surface habitable516 m²

Contact ten Hag makelaars Hengelo

Een unieke plek als deze komt maar zelden beschikbaar. Op het moment dat u de oprijlaan betreedt, merkt u al dat u een bijzondere locatie bereikt. Vergezichten in het groen en serene rust typeren dit prachtige landgoed. De oorsprong van het landgoed gaat meer dan 100 jaar terug. In 1919 startte de textielfamilie Scholten met de aanleg. Oorspronkelijk betrof het een vakantiehuis. In de beginjaren had het landgoed een oppervlakte van maar liefst 205 hectare. De tuin is destijds aangelegd door tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer.

Gedurende het bestaan van het landgoed heeft het een rijke geschiedenis opgebouwd. Door de jaren heen is er veel veranderd. Het landhuis is vergroot tot een permanente woning en de oppervlakte van het landgoed is verkleind tot een kleine 14 hectare. Eén van de belangrijke kenmerken van het landgoed is wel bewaard gebleven. Het gaat om de fraaie vijverpartij met een oppervlakte van circa 1 hectare. De prachtige vijver doet in de winter dienst als schaatsbaan.

Naast het landgoed ligt manege de Vossenbos waar elk jaar diverse internationale concoursen plaatsvinden.

De bebouwing van het landgoed is steeds uitgebreid. Zo is het koetshuis uit 1919 verbouwd tot gastenhuis, is er een zwembad, een badhuis, een schuur - voorzien van zwembadinstallatie en overkapping uitkijkend op het landgoed - en een viertal garages toegevoegd. Het landgoed zelf is ook een unieke verschijning. Het pand heeft een rieten schilddak met ruime overstek en twee schoorstenen op de nokhoeken. De gepleisterde gevels rusten op een bakstenen plint waarvan de stenen met een zogenoemde knipvoeg zijn gevoegd. De topgevel is een ander karakteristiek element welke het object kenmerkt. Aan de achterzijde bevindt zich een fraai en beschut balkon vanwaar je een fantastisch uitzicht over het landgoed hebt. Alle vensters zijn voorzien van luiken met een zandlopermotief in rood, wit en groen, hetgeen het geheel een sprookjesachtige uitstraling geeft.

Binnen biedt het landhuis een zee van ruimte. Bij binnenkomst in de imposante hal met vide en fraaie trapopgang naar de eerste verdieping valt dit meteen op. In de hal is een sanitaire ruimte aanwezig met toilet en fonteintje. Aan de linkerzijde bevindt zich een deur naar een ruime en lichte werkkamer welke bijzonder prettig aanvoelt door de vele ramen. De tweede deur in de hal leidt u naar de ruime L-vormige woonkamer welke tevens dienst doet als eetkamer. Deze royale ruimte is geheel naar eigen wens in te delen. Ook hier zorgen de vele raampartijen met roedeverdeling voor een aangenaam lichte sfeer. Middels de woonkamer is de ruime gesloten keuken te bereiken welke uitzicht biedt over de prachtige tuin. Verder bevindt zich hier nog een bijkeuken en een tussenhal welke toegang geeft tot een handige bergkelder alsmede de tuin.

Terug in de hal nemen we de statige trap naar de eerste verdieping. Hier komt u aan op een zeer ruime overloop welke uitermate geschikt is voor het creëren van een extra zitje. De overloop beschikt over openslaande deuren naar het beschutte balkon aan de achterzijde met een fraai uitzicht over de tuin. Daarnaast geeft de overloop toegang tot een viertal ruime slaapkamers waarvan de meesten zijn voorzien van vaste kasten. Tot slot is er op deze verdieping een royale badkamer aanwezig welke is uitgevoerd met een ligbad, douchehoek, dubbele wastafel en een toilet. Terug op de overloop kunt u de trap naar de tweede verdieping betreden.

De tweede verdieping beschikt over diverse zolderruimten welke uitermate geschikt zijn voor het nodige opslagwerk. Maar dat is niet alles. In het kenmerkende gevelaccent bevindt zich namelijk nog een vijfde knusse slaapkamer met een eigen badkamer die is uitgerust met een inloopdouche, wastafel en een toilet.

Het karakteristieke landhuis is niet het enige opstal op dit aangename landgoed. Een stukje verderop ligt namelijk nog een fraai vrijstaand gastenhuis. Bij binnenkomst komt u in een kleine hal met toiletruimte en een handige bijkeuken. Tevens vindt u hier de trapopgang naar de eerste verdieping en de toegang tot een ruime woonkeuken. Middels de woonkeuken is ook hier weer een royale kelder te bereiken welke is opgedeeld in een viertal afzonderlijke ruimten. Tot slot bevindt zich op de begane grond nog een zeer riante woonkamer met rondom veel ramen en openslaande deuren hetgeen u het gevoel geeft midden in het bos te zijn.

De eerste verdieping van dit gastenhuis is ook bijzonder ruim te noemen. Hier bevindt zich nog een drietal slaapkamers waarvan één is uitgevoerd met een fraai balkon. Tevens bevindt zich op deze verdieping nog een badkamer welke is voorzien van een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. Het tweede bijgebouw op het landgoed betreft het badhuis. Het badhuis is gesitueerd naast het gastenhuis en is de ultieme plek om te relaxen. Dit kan in het royale bubbelbad, de sauna of stoomcabine. Tevens beschikt het badhuis over een kleedkamer en een toilet met fonteintje. Buiten het badhuis is ook genoeg te genieten in het riante zwembad.

Naast ruimte voor vertier op het landgoed is er ook ruimte voor opslag. Dit kan in één van de twee aanwezige schuren. Een royale garage welke geschikt is voor maar liefst vier auto's maakt dit fraaie en exclusieve landgoed compleet.

BIJZONDERHEDEN
~ Woonoppervlakte landhuis ca. 340 m²;
~ Woonoppervlakte gasthuis ca. 139 m²;
~ Woonoppervlakte badhuis ca. 34 m²;
~ Externe bergruimte ca. 130 m²;
~ Perceeloppervlakte 137.048 m²;
~ Bouwjaar 1919;
~ Zeer hoogwaardig gebouwd landhuis;
~ Gastenverblijf met drie slaapkamers aanwezig;
~ Gelegen in zeer fraaie en groene bosrijke omgeving met volop privacy;
~ Garage voor meerdere auto's;
~ Badhuis met voorgelegen zwembad;
~ Gelegen nabij diverse uitvalswegen, waaronder de Rijksweg A35.

Aanvullende verkoopvoorwaarden:
~ Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend (schriftelijkheidsvereiste). Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een "ondertekende overeenkomst";
~ In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen;
~ Er zal een ouderdomsclausule en asbestclausule in de te sluiten koopovereenkomst worden opgenomen;
~ Aanvaarding in overleg.

Aan deze objectinformatie kunnen geen rechten worden ontleend en deze informatie kan niet als aanbieding of offerte worden beschouwd. Indien u een aanbieding wenst, kan de makelaar deze, na goedkeuring door de opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen.

ID de propriétéNL-2334
Prix demandéSur demande k.k.
Type de maisonBâtiment historique
Surface habitable516 m²
Superficie du terrain137.048 m²
Année de construction1919
Chambres à coucher8
Salles de bains2
Garages4
Energielabel -

ten Hag makelaars Hengelo Burgemeester Jansenplein 30, 7551 ED Hengelo

  • Lundi - VendrediOuvert du 08.30 - 17.30
  • Samedi - DimancheFermé

Contact ten Hag makelaars Hengelo