Appartement te koop in EINDHOVEN met referentie 19505976138 Javalaan 67, 5631 DB EINDHOVEN
Ref. SN101099

Cato Makelaars
Vraagprijs€ 1.500.000 k.k.
Perceelopp.Niet gekend
Woonopp.280 m²

Contacteer Cato Makelaars

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO AFLEVERING VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DIT GROOTSE PENTHOUSE OP DE 4E WOONLAAG MET DUBBELE GARAGEBOX, DUBBELE BERGING EN CIRCA 130 M2 DAKTERRAS

1. Groots en met maximaal lichtinval
Circa 31 meter brede gevelpartij op het westen met optimale daglichttoetreding middels vele, grote raampartijen en hoge schuifpuien, totale woonoppervlakte circa 280 m².

2. Centraal en groen gelegen
Gelegen nabij de Karpendonkse Plassen en natuurzwembad IJzeren Man, vlakbij wandelbos Eckart en op twintig wandel- minuten van het stadscentrum via het TU/e terrein.

3. Dakterras met panoramisch, groen uitzicht
Aan drie zijden van het penthouse met circa 130 m² opper- vlakte inclusief riant dakterras op het zuidwesten met uitzicht op de magnifiek aangelegde, parkachtige tuin rondom.

4. Voorzieningen
Met gebruik van diverse gemeenschappelijke voorzieningen: verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte, tennisbaan en prachtig wandelpark rondom.

5. Gemak en comfort voor bewoners en gasten
Met dagelijkse aanwezigheid van huismeester t.b.v. post- en krantbezorging, coördinatie schoonmaak en onderhoud alsmede aanspreekpunt voor alle bewoners; diverse volledig ingerichte gastenkamers én gastenappartement voor tijdelijk en comfortabel verblijf van familie en/of vrienden.


BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1989
Energielabel: B
Woonoppervlakte appartement: circa 280 m²
Gebruiksoppervlakte technische ruimte/berging 4e woonlaag en twee bergingen souterrain: circa 55 m²
Gebruiksoppervlakte dakterras: circa 130 m²
Totale gebruiksoppervlakte exclusief parkeren: circa 465 m²
Inhoud appartement: circa 920 m³
Servicekosten: circa € 1375,- per maand

APPARTEMENTENCOMPLEX RÉSIDENCE DE KARPEN

Residence de Karpen is met recht één van de allermooiste woonlocaties in Nederland. Het door architect Van de Pauwert ontworpen appartementencomplex, bevat circa 2.5 hectare grond inclusief de parkachtige tuin rondom. Door de juiste combinatie van locatie, architectuur, indeling, materiaalgebruik en tuinaanleg, is het in 1989 opgeleverd complex, een ultieme plek om te wonen en te recreëren, voor jong en oud. In deze schitterende omgeving, zijn 34 luxe koopappartementen in het exclusieve segment gevestigd.

Naast optimale privacy, beoogt Residence De Karpen de bewoners een aangenaam en veilig wooncomfort te bieden. Bewoners kunnen gebruik make van diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens is het heerlijk wandelen in de tuin rondom het complex.

Het allerbeste van deze appartementen, het penthouse, komt nu als ultieme buitenkans op de woningmarkt. Dit riante penthouse met veel marmeren wanden en vloeren, heeft maar liefst zo’n 280 vierkante meter woonoppervlakte en circa 130 vierkante meter buitenruimte op de dakterrassen op het oosten en het zuidwesten.

DUURZAAMHEID

Het gehele complex heeft geïsoleerde daken, gevels en vloeren, plus isolatieglas in de aluminium raampartijen. Elk appartement heeft tussenruimtes naar de volgende woningen en is daarmee zonder geluidsoverdracht.

Om eventuele zomerwarmte buiten te houden zijn er uitval-zonneschermen boven de dakterrassen en hebben de ramen elektrische screens.

Veiligheid staat centraal. Het complex met alarminstallatie en strikt sleutelmanagement is omgeven door beveiligd hekwerk in het groen. De dubbele designpoorten zijn alleen op afstand te bedienen door huismeester en bewoners. Dat geldt ook voor de garagedeuren in het souterrain.


ENTREE RÉSIDENCE DE KARPEN

De entree van het privé terrein van het appartementencomplex is bereikbaar via de dubbele elektrische smeedijzeren poorten met digitaal bellentableau en videofoon-installatie aan de Javalaan.

De hoofdingang van het complex zelf is bereikbaar middels elektrische schuifdeuren naar de tussenhal met brievenbussen en video-foon. Aansluitend is er de hoogwaardig afgewerkte centrale ontvangsthal met huismeestersbalie en toegang tot de riante lounge voor gezamenlijk gebruik.

Dit penthouse is bereikbaar via de residentiële ontvangsthal, rechtsaf door de automatische loopdeur en de lift naar de vierde woonlaag. Aan de lichte binnenhal met lift en trappenhuis ligt de voordeur van dit penthouse, er zijn hier geen andere voordeuren, oftewel u bent op deze etage geheel privé zonder medebewoners.

Hier is ook de bezorgkast gesitueerd. Deze kast kan ook
worden benut voor gescheiden afvalstromen die drie keer per week door de huismeester worden opgehaald.

In berging 1 naast de voordeur zijn de mechanische afzuiging, de Remeha Aqua warmwatervoorziening, het Snoek centraal stofzuigsysteem, het vloerverwarmingssysteem en de cv-ketel (Intergas HR) geïnstalleerd. Achter de rookglazen spiegeldeur ernaast gaat een praktische hoekkast schuil.


ONTVANGSTHAL

De opvallend ruime ontvangsthal in het appartement, maakt direct indruk dankzij de geaderde marmeren, plafondhoge wandafwerking in combinatie met marmeren vensterbanken en de identieke vloerafwerking. Richting de woonvleugel is een fraaie nis van hetzelfde marmer, inbouwspots en glazen plateaus om kunstobjecten tentoon te stellen. Voorbij de rookglazen deuren naar de leefvleugel is zo’n zelfde kunstnis.

Tegenover de voordeur met spion is het ruime gastentoilet, eveneens geheel in marmer uitgevoerd. Er is een zwevend closet, glazen schappen, marmeren wastafelmeubel en spiegel met messing accenten. Links daarnaast is de dubbele garderobekast met rookglazen spiegel-schuifdeuren.


WOONVLEUGEL

De dubbele rookglazen deuren met maatwerk bronzen handgrepen rechts in de ontvangsthal, voeren naar de indrukwekkend grote en lichte woonvleugel. Direct links is de eetkeuken. Rechtdoor vallen direct de kamerbrede schuifpuien op met zonwerende buitenscreens richting het grote dakterras op het zuidwesten.

Rechts is een diepe voorraad- en huishoudkast met volop bergruimte voor bijvoorbeeld terrasbenodigdheden. En voorbij de tussenruimte ontvouwt zich de immense woon- en eetkamer met volhouten parketvloer in klassiek blokmotief en diverse marmeren wandafwerkingen.


EETKEUKEN

De witte keuken in U-opstelling heeft een diepe huishoud- en voorraadkast met schappen, aan twee zijden grote raampartijen en een eigen loopdeur naar het riante dakterras.

Wanden, vensterbanken en vloeren zijn hier met hetzelfde geaderde marmer afgewerkt dat dit penthouse zo typeert. De kasten van de witte kunststof keuken met messing handgrepen, is aan twee zijden tot plafondhoogte uitgevoerd.

Het aanrecht is voorzien van een wit composiet werkblad met twee ronde spoelbakken en mengkraan onder het grote raam dat uitkijkt op het balkonterras en de parktuin. Schuin onder het aanrechtblad, waardoor extra werkruimte is gecreëerd, is de Miele vaatwasser ingebouwd.

Ertegenover is de muurbrede kastenwand met veel bergruimte. In de wand zijn de inbouwkoelkast, Bosch oven en Bosch magnetron geïntegreerd.

De middenzijde heeft boven het aanrechtblad vijf hoge kasten waaronder de mechanische afzuiging schuilgaat. Eronder is het diepere kookgedeelte met Atag elektrische kookplaat met vier kookzones en een extra zone voor een grote braadslede. Daaronder zijn twee grote pannenlades met aan weerszijden kastjes en lades.

Bij de marmeren bar op de scheiding tussen de grote ramen is een fraaie hexagonale glazen zuil gemaakt, waarin – onder de ingebouwde plafondspot – een kunstwerk kan schitteren.

Opzij van deze zuil, in de ruime hoek bij de ramen en de balkondeur, is alle ruimte voor een koffie- en ontbijthoek.


WOON- EN EETKAMER

De woon- en eetkamer in Z-vorm meet maar liefst bijna 130 vierkante meters inclusief de muziekkamer met pantry. De daglichttoetreding is hier optimaal dankzij het grote raam in de zijgevel en de kamerbrede glazen (schuif-)puien met convectorputten in drie buitenmuren.

Optisch worden de riante eet- en zitgedeeltes met plafond-spots gescheiden door de marmeren muurbekleding met om de hoek de gashaard met messing en marmeren bekleding.


MULTIFUNCTIONELE MUZIEKKAMER MET PANTRY

Opzij van de living is een halfopen doorgang naar de balkondeur. Deze komt uit op het oostelijk gelegen balkon dat rond de woonkamer loopt. Hier is ook de multifunctionele muziekkamer die in halfopen verbinding staat met de living. Deze ruimte met twee volledig glazen puien met convectorputten is geschikt als bijvoorbeeld werkplek of bibliotheek of piano-kamer.

Comfortabel: in het gedeelte bij de balkondeur is uit het zicht een volwaardige pantry met wasbak en mengkraan, koelkast, glazenkasten, lades en kasten voor de geluidsinstallatie.


WERK- EN SLAAPVLEUGEL

Vanuit de centrale ontvangsthal, is er links een soort open tussenhal met aansluitend de werk-/woonkamer 2. Deze is voorzien van plafondhoge maatwerk-interieur notenhouten boekenkasten, een mozaïek hardhouten parketvloer in blokpatroon in combinatie met marmeren vloertegels en twee rookglazen schuifdeuren naar de ouderlijke suite. Er is volop daglichttoetreding via de kamerbrede raampartijen met eigen deur naar het dakterras.

Bijzonder is de geheel glazen pui, deels schuin en plafond-hoog is. Verder heeft deze riante werk-/woonkamer, een fraaie, marmeren gashaard met spiegelschouw, schuin in de hoek van de kastenwanden geïntegreerd. Naast de marmeren tussenhal is bovendien een nis voor geluidsapparatuur.

Achter de twee spiegel-schuifdeuren in de werk- c.q. woonkamer is aansluitend hoofdslaapkamer 1 met de boudoir-kamer en de luxe badkamer 1 met garderobekamer. Vanuit de werk-/woonkamer is tevens de voorraad- & archiefkamer en de 2e slaapkamer met 2e badkamer bereikbaar.

In de riante slaapkamer 1 is er rond het hoofdeinde van het bed, een op maat gemaakte kastenwand met spotjes, schappen en nachtkastjes gerealiseerd. Ertegenover onttrekken de rookglazen spiegel-schuifdeuren de muur aan het zicht, evenals de doorgang naar de ernaast geleden werk-/woonkamer met de open tussenhal. Vanuit deze slaapkamer zijn enerzijds badkamer 1 en anderzijds de boudoir-kamer te bereiken.

De doorgang vanuit de hoofdslaapkamer met de waskasten met spiegeldeuren, voert rechts naar de bijzonder grote en luxe badkamer 1 die geheel in het fraai geaderde marmer is uitgevoerd, met messing accenten, kranen en accessoires. Er is een breed wastafelmeubel in marmer met twee wastafels, spiegelwand in drie delen en sfeerrijke verlichting. Naast deze luxe wastafels is een linnenkast met spiegeldeur en een ruime instapdouche met glazen deur. Ernaast is de toiletnis met zwevend toilet met wandpaneel en in de hoek is nog een ergonomisch ligbad en een bidet.

Voorbij het ligbad is de deur naar de bijzonder lichte en ruime boudoir-kamer met lichte parketvloer. Deze kamer heeft plafondhoge, deels schuine ramen op het zuidwesten die uitkijken op het dakterras en de parktuin. Rechts is de deur naar het dakterras. Deze kamer heeft een ruime kastenwand met rookglazen spiegel-schuifdeuren.

Vanuit badkamer 1 is via de gematteerd glazen deur, de garderobe-kastenkamer te bereiken aan de voorzijde. Aan beide zijden zijn op maat kastenwanden gemaakt. Middels een doorgang is de garderobekamer weer in verbinding met slaapkamer 2.

Slaapkamer 2 heeft net als de garderobekamer, uitzicht op het voorterrein en is uitgevoerd van een maatwerk-boekenkast. Aansluitend is er een compacte, marmeren badkamer 2 met wastafel, spiegelwand over de volle breedte, ronde instapdouche met kunststof deurtjes en een toilet.


DAKTERRASSEN EN PARKTUIN RONDOM

Het appartement heeft met bijna 130 vierkante meter bijzonder veel buitenruimte op de twee dakterrassen met natuurstenen vloertegels.

Het oostelijk en noordelijk georiënteerde terras loopt aan drie zijden rond de living. Het fraaie uitzicht is hier op de boomtoppen en het voorterrein. Het terras wordt opzij en aan de zijde van het voorterrein omgeven door grote borderbakken met alle ruimte voor struiken en andere beplanting. Er zijn twee waterpunten en druppelberegening in de borders.

Het deels overkapte zonne-, lounge- en eetterras bij de eetkamer en keuken op het zuidwesten is met ruim veertig vierkante meter helemaal imposant. Ook hier zijn royale planten- en struikenborders met waterpunten. Het ruim zes meter diepe gedeelte wordt afgeschermd door de gemetselde witte muur met drie ramen. De muur houdt zowel geluid als wind tegen. Zonbescherming biedt het grote uitvalscherm tegen het plafond. Dit dakterras loopt helemaal door naast de keuken, tweede woonkamer en twee slaapkamers op het zuidwesten, met halverwege een gemetselde onderdoorgang.

De setting van De Karpen is in een omringende park- en beeldentuin, die duurzaam en minutieus wordt beregend en onderhouden. Deze groene oase biedt een volledig groen uitzicht rondom en natuurlijk optimale privacy. De landschapsarchitectuur laat alle seizoenen tot hun recht komen. De flora is divers; van azaleatuin tot esdoornlaan en van vijverpartij met fontein tot beuken van meer dan honderd jaar oud. In het park zijn bovendien de eigen all weather tennisbaan en wandelpaden.


DUBBELE GARAGEBOX EN BERGINGEN IN HET SOUTERRAIN

Het penthouse heeft ook in de beveiligde, ondergrondse parkeergarage van de residentie bijzonder veel ruimte.

Daar is een eigen, afsluitbare dubbele garagebox met twee parkeerplaatsen en twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Tevens zijn er twee bergingen naast elkaar gelegen die bij het penthouse horen. De diverse bergruimtes bij elkaar bieden circa 55 vierkante meter aan opbergmogelijkheden.

De parkeergarage is bereikbaar via de vijf liften in het complex. De afgesloten en beveiligde kelder heeft een autowasplaats en verwarmde op- en afrit en is dus 365 dagen per jaar veilig. Gasten kunnen eenvoudig parkeren op meerdere parkeerplaatsen vóór de residentie.


LOCATIE EN UITZICHT

De residentie staat bekend om de excellente ligging: tegenover het fraaie park rond de Karpendonkse Plas en op luttele minuten van het centrum van Eindhoven met zijn vele cultuur, winkels en hoogwaardige horeca. Uitvalswegen zijn eveneens vlakbij.

Het uitzicht is rondom groen, dankzij de omringende en perfect onderhouden parktuin.

Er is een beperkt aantal evenementen mogelijk bij de Karpendonkse Plas en natuurbad de IJzeren Man. Daarbij wordt de Javalaan hermetisch afgesloten voor buitenstaanders, om overlast te voorkomen.


VOOR PLATTEGRONDEN EN DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE!

Vastgoed IDSN101099
Vraagprijs€ 1.500.000 k.k.
WoningtypeAppartement
Woonopp.280 m²
Perceelopp. -
Bouwjaar1989
Renovatiejaar -
Slaapkamers3
Badkamers2
Garages1
EnergielabelB

Cato Makelaars Parklaan 54 A, 5613 BH Eindhoven

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 17.30
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Cato Makelaars