Villa te koop in NAARDEN met referentie 19207311525 Meentweg 6, 1411 GS NAARDEN
Ref. LN101955

Voorma en Walch Laren
Vraagprijs€ 7.750.000 k.k.
Perceelopp.21.872 m²
Woonopp.1.344 m²

Contacteer Voorma en Walch Laren

‘Meesterwerk’
Te gebruiken voor een kunstwerk waarin de artistieke persoonlijkheid van een groot kunstenaar volledig tot uiting komt.......

Volgens mijn collega Leslie (en ik ben het daar geheel mee eens) waarschijnlijk één van de allermooiste karaktervolle villa's van het Gooi.

Voor een zeer beperkt aantal objecten geldt dat het met recht een meesterwerk mag worden genoemd. Het is dan ook met gepaste trots dat wij u deze prachtige villa mogen aanbieden.

Al voor dat u arriveert is het duidelijk dat dit een villa van de absolute buitencategorie is. Terwijl u zich over de door bomen geflankeerde laan richting de villa begeeft, ontvouwt zich voor u een prachtig panorama van landerijen en landhuizen.

Eenmaal aangekomen bij de oprijlaan herkent u meteen de hand van de meester. Een prachtig symmetrische villa staat als een baken trots op het Gooise land. De voortuin is ontworpen om majestueus en toch ook intiem te zijn. Dankzij de volwassen begroeiing is een warme ontvangst hier gegarandeerd.

Zodra de voordeur zicht opent stapt u een wereld in waarin goede smaak een gegeven is. Zichtlijnen en symmetrie zijn de sleutelwoorden geweest bij de renovatie van deze uit 1911 stammende villa. De diverse ruimtes vloeien in deze villa naadloos in elkaar over dankzij de geheel open structuur. Er is een perfecte harmonie gevonden tussen het originele karakter en de daarbij behorende rijke geschiedenis enerzijds en de woonwensen van de huidige tijd anderzijds.

De entree baadt in het zonlicht dankzij de raampartijen rondom en de directe verbinding met de lobby welke een prachtig panorama biedt over de terrassen en achtergelegen tuin. De lobby is het exacte middelpunt van de villa. Vanuit hier heeft u uitzicht over de imposante vijverpartij in de tuin, aan uw linkerhand de royale keuken met daarachter de living en aan uw rechterhand de eetkamer.

De keuken is ontworpen met één woord in gedachten, namelijk verbinding. Deze keuken is bedoeld als centraal punt in het huis waar u uw familie en vrienden treft. Op vrijdagavond een heerlijke borrel waarbij uw vrienden zich verzamelen rond de bar en daarna uitgebreid tafelen met elkaar in de prachtige eetkamer, kortom aandacht voor eten, mooie wijnen en goede gesprekken. Maar ook een heerlijke rustige zaterdagochtend met het gezin, een kop verse cappuccino en een exemplaar van het Financieel Dagblad.

Aangrenzend aan de keuken treft u de living, ook hier is ondanks de royale omvang toch een geborgen sfeer gecreëerd. Het is hier alle vier seizoenen prettig vertoeven. In de winter warm met het gezin op de bank verzameld rond de open haard, in de zomer de deuren van de aansluitende serre open terwijl u aan de bar uitkijkend over de tuin geniet van een aperativo, dit is wat we noemen ‘la dolce vita’.

De verbinding tussen binnen en buiten zijn op de gehele begane grond in perfecte harmonie.

Waar de linkervleugel van de villa volledig is ingericht om te leven, is de rechtervleugel momenteel ingericht met werk en verdieping als uitgangspunten. Hier is ruimte gecreëerd om te werken, filosoferen en creëren. Allereerst is daar de prachtige bibliotheek met werkplek welke uitzicht biedt over de tuin aan de voorzijde van de villa. Aangrenzend aan de bibliotheek treft u een separaat watercloset.

Achter de bibliotheek is een heerlijke ruime werkkamer gecreëerd waar dankzij de aangrenzende serre een prachtige lichtinval gegarandeerd is. Mocht de zon het even laten afweten dan is er altijd nog een haard die als centraal punt in verbinding staat met zowel de werkkamer als de serre.

Verder vindt u op deze etage nog een bijkeuken, watercloset en diverse bergingen en technische ruimtes.

Enigszins verzonken (splitlevel) en dus in perfecte harmonie met het omliggende terras en de achtergelegen tuin treft u het binnenzwembad aan met daarnaast de state-of-the-art gym.

Via de dubbele trap bij de centrale entree bereikt u de eerste etage. Op de eerste etage is de ontwerpfilosofie consequent doorgevoerd. Van compromissen is geen sprake, alles is het evenbeeld van perfectie.
De hal op de eerste etage leidt naar een drietal slaapkamers, elk voorzien van ensuite badkamer en walk-in-closet.

De masterbedroom beslaat de volledige linkervleugel van de villa. Dankzij deze meer dan royale opzet en het gebruik van uitsluitend lichte tinten is de masterbedroom een ware oase van rust. De ensuite badkamer is gemaakt met uitsluitend de beste materialen en kent een eveneens royale opzet. De benaming badkamer schiet eigenlijk te kort, dit is een spa waar Zen de boventoon voert.

Direct verbonden met de ensuite badkamer is de prachtige kleedkamer. Dankzij de ligging op de ‘kop’ van de villa met prachtig uitzicht over de tuin is er geen betere plek om inspiratie op te doen voor de vraag: wat draagt u vandaag?

De twee overige slaapkamers doen in niets onder voor de masterbedroom. Beide zijn ruim opgezet en hebben toegang tot een eigen walk-in-closet en ensuite badkamer met dubbele wastafel, watercloset en inloopdouche.

Aangrenzend aan de villa is er nog een zeer ruime expositieruimte (circa 550 vierkante meter, welke inbegrepen is in het totale woonoppervlakte) voorzien van een vijf sterren waardige bar.

Het geheel is perfect omkadert door de prachtig aangelegde parktuin. Hier wordt het begrip buitenleven naar een hoger niveau getild. We durven zelfs te zeggen hemels, al was het maar door het prachtige wolkenspel dat op een zomerse dag weerspiegelt in de imposante vijver. Mocht de dag wat minder zomers aandoen dan is het terras een heerlijke plek om toch optimaal te kunnen genieten van de prachtige tuin. Een tuin als een waar Eden, met ruimte voor rust en reflectie.

Normaal gesproken behandelen wij dit soort prachtige villa's vanuit onze portefeuille 'Secret Objects are Secret' maar dit keer heeft de verkopende familie gekozen voor een andere manier (J.E.W).

Kortom een object om in persoon te aanschouwen en te beleven. Voor een eerste ontmoeting met dit meesterwerk kunt u contact opnemen met Bart H.A.M. Lammerts, Kandidaat Register Makelaar en Taxateur of Jacques E. Walch, Register Makelaar en/of collegiale makelaar Leslie D.T. de Ruiter.
Nog beter is het om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen.

Vastgoed IDLN101955
Vraagprijs€ 7.750.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.1.344 m²
Perceelopp.21.872 m²
Bouwjaar1911
Renovatiejaar -
Slaapkamers5
Badkamers3
Garages1
Energielabel -

Voorma en Walch Laren Brink 34, 1251 KW Laren

  • Maandag - VrijdagOpen van 08.30 - 17.30
  • Zaterdag Open van 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten

Contacteer Voorma en Walch Laren