Sfeervolle Woonboerderij met rietgedekte kap op 2675m2 grond de Brinken 22, 7751 AC Dalen
Ref. 124

BANK Realty
Vraagprijs€ 835.000 k.k.
Perceelopp.2.675 m²
Woonopp.268 m²

Contacteer BANK Realty

**VERKOCHT**

Idyllisch wonen in Dalen!

Zo niet sprookjesachtig in deze sfeervolle Woonboerderij met rietgedekte kap op 2675m2 grond.

Het vriendelijke Dalen ligt net ten noorden van Coevorden en op korte afstand van Emmen en Zwolle. Het prachtige Drentse landschap en het uitnodigende authentieke dorpscentrum bevinden zich op loop-/fietsafstand. Het dorp gaat terug naar het jaar 1276 en is daarmee een bewezen gesettelde rustige omgeving met rijke historie. Het dorp telt ca. 4.000 inwoners en is door de opzet, prachtige groene lanen en rijke bebouwing een chique omgeving. Absoluut een fijne woon-/leefomgeving.

En hoe beter dan deze woonomgeving dagelijks te ervaren dan in deze subliem onderhouden woonboerderij anno 1883. Al bij het aanrijden krijgt u hier een warm "thuis" gevoel. Ruim opgezette woonwijk met sfeervolle vrijstaande woningen waar deze woonboerderij de boventoon voert. Goed gesitueerd op de kavel waardoor een prachtige brede voortuin is ontstaan met toegang tot het erf via 3 separate paden. De woonboerderij bestaat uit het woonhuis, een gastenverblijf en de enorme schuur met garages en bergingen.

Kenmerkend voor de woonboerderij zijn de hoge vensters aan de voorzijde en de diep doorlopende kap waardoor een mooie combinatie van licht maar ook geborgenheid ontstaat. De entree bevindt zich aan de linkerzijgevel en deze komt uit in de hal waar u de keuze heeft richting de bijkeuken (met warmtepomp! en was-/droogopstelplaats) of naar de woonkeuken aan de voorzijde. Een knusse en gezellige woonkeuken met zicht over de voortuin en de beweging van de vogels, dat is fijn de dag starten! De keuken geeft toegang tot de (wijn-)kelder en de fantastische woonkamer.

Want ook deze woonkamer is aan de voorzijde gesitueerd met een beleving die u echt even zou moeten ervaren. De hoog (gebogen) glaspartijen, sfeervolle eiken vloer en het lichtinval gedurende de dag via diverse zijden maakt dit een uiterst serene plek. Thans in de huidige setting maar op (vrij) eenvoudige wijze te vergroten en te verhogen, naar ieders wens.

Na deze indrukken komen we vervolgens in hal met toegang tot de twee slaapkamers, de luxe badkamer, het separate toilet, de tussenhal met opgang naar de enorme tweede verdieping en de toegang tot het achterhuis.

De tweede verdieping is graag iets waar wij even met u bij stil willen staan. Momenteel niet in gebruik als woonruimte maar wat een fantastische ruimte is hier te vinden! Met een enorme, loftachtige, hoogte en veel vloeroppervlakte kunt u hier uw fantasie de vrije loop laten gaan. Indelen als Masterbedroom met en-suit badkamer, werkkamers en/of hobbyruimte maar wat denkt u van het openen van het plafond op de begane grond en deze hoogte laten doorwerken in de leefruimte beneden.

De woonboerderij is uitermate geschikt voor dubbele bewoning want het achterhuis is compleet voorzien van een prachtige woonkamer, keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers, badkamer met douche en wastafel, separaat toilet, meerdere toegangen en een privacyvol terras. Dus naast levensloopbestendig (met slaapkamers en badkamers op de begane grond) ook een perfecte gelegenheid voor dubbele bewoning (kangaroe wonen, mantelzorg, B&B activiteiten etc.).

Vanzelfsprekend beschikt de boerderij over de nodige bergruimte, stalling en garages. De enorme schuur is momenteel in gebruik als berging, carport en garage (elektrisch laadpunt ter overname). En deze schuur doet dienst als energie-opwekker middels de 32 zonnepanelen, goed voor ca. 8700kWh per jaar. Dus beeld u eens in, wonen in alle rust en groen op 45 tot 60 (zo goed als gratis) elektrische autominuten van Zwolle en andere grote steden. Dat is "gunstig" wonen!

En dan hebben we uiteraard nog de ca. 2200m2 aan tuin.
Prachtig aangelegd en onderhouden met veel volwassen (fruit-)bomen, diverse terrassen, de voormalig hooischuur welke garant staat voor dagen/avonden BBQ plezier met vrienden en familie, vijverpartij en intieme plekjes. En alles in complete privacy en gedurende de dag een meedraaiende zon.

Vastgoed ID124
Vraagprijs€ 835.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.268 m²
Perceelopp.2.675 m²
Bouwjaar1883
Renovatiejaar -
Slaapkamers6
Badkamers2
Garages2
EnergielabelE

Contacteer BANK Realty