Trends in tuinmeubilair geven uw tuin een nieuwe dimensie 2 Min reading timeLuxevastgoed

Wat is nog fijner dan met de zomerdagen maximaal van de tuin te kunnen genieten? We bespreken enkele niet te missen trends op gebied van tuinmeubilair. Zo wordt de tuin steeds meer een plekje om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van de dag.

Genieten in stijl van onze woonuitbreiding

Wegens het groeiende belang van onze tuin, wordt de tuin steeds meer een verlengstuk van onze woning. We willen buiten een echt binnengevoel creëren. Zo wordt het design van ons interieur doorgetrokken naar buiten en worden onze tuinmeubelen steeds belangrijker. Deze kunnen zowel strak zijn of net heel opvallend. Alles is mogelijk, zolang het design maar in lijn ligt met de uitstraling van het interieur van onze woning.

Tuinmeubelen worden ook aangepast aan deze nieuwe manier van leven. Halfhoge loungesets en tuinsets zijn heel populair. Deze zijn namelijk geschikt om zowel te genieten en bij te praten, als om comfortabel te tafelen. Er bestaan zelfs uitschuifbare modellen die aangepast kunnen worden aan elke gelegenheid. Bijpassende krukjes en stoelen kunnen een leuke uitbreiding vormen, evenals passende tafels die verstelbaar zijn in eethoogte.

Geavanceerde snufjes voor in de tuin

In veel collecties zijn hightech materialen terug te vinden. Deze zijn vaak uitermate geschikt om rekening te houden met ons wisselvallig Belgisch weer. Zo zijn er reeds verschillende merken die absolute toppers zijn in dit segment, en wordt het ook buiten extra genieten in stijl. Wegens een groeiende vraag naar gebruiksgemak is er een stijgende opkomst van draadloze apparaten, alsook bluetooth bediening van zowel terrasverwarming, als grasmaaiers en outdoorspeakers.

Cocoonen in de nieuwe hangstoel

Heel populair is ook de schommelstoel die helemaal terug is van weg geweest, maar dan in een nieuwe variant. Natuurlijk kan gekozen worden voor de alom bekende oude versie. Maar echt populair zijn de nieuwe hangstoelen. Ze krijgen zowel een plaatsje in het interieur als in de tuin. Met een groot aanbod kan steeds een design gekozen worden dat helemaal bij de inrichting en stijl van uw interieur past.

Zo wordt uren schommelplezier verzekerd, en kan u heerlijk even in uw cocon een boekje lezen of muziek beluisteren. Er zijn zowel halve bollen, als halve manen, als halve eieren te vinden. En dat zowel in materialen als hout, gevlochten riet, stof, metalen structuren, glas, en zoveel meer. Vooral de moderne bubble designs kennen veel bijval die doorzichtig zijn waarbij het lijkt alsof u in een luchtbel hangt.

Tuintrends die blijven

Bij gebruik van materialen is teakhout nog steeds een blijver. Het wordt vooral gebruikt als accent, bijvoorbeeld voor de tuinstoelen. Het kan gecombineerd met gebruik van roestvrijstaal en waterwerende stoffen. Deze stoffen kunnen een Breisellook hebben waarbij een breipatroon gebruikt wordt. De vintage en retrostijl blijft het ook goed doen. Hierbij zorgen felle kleuren als rood, oranje, groen, blauw en wit voor de finishing touch. Maar de absolute kleurtrend voor deze zomer blijft voornamelijk geel, dat het gevoel van de zomer opwekt. Geel is dan ook terug te vinden allerlei tinten van zacht botergeel tot fel citroengeel. 

hangstoel1.jpg