Baden in de luxe van uw buitenzwembad 3 Min reading timeLuxevastgoed

Een goed onderhouden en energiezuinig zwembad bezorgt uw villa een instant vakantiegevoel. Bovendien vormt het ook een mooie meerwaarde van uw vastgoed. Een buitenzwembad geeft uw villa extra allure en uitstraling.

De vele troeven van een buitenzwembad

Een privé zwembad geeft uw villa extra allure en uitstraling. Het bezorgt u en uw gasten het ultieme vakantiegevoel. Met een zwembad in de tuin is het ontspannen en genieten vanaf de eerste zonnestralen. En dat in alle privacy, want met een privé zwembad in uw tuin hoeft u met niemand rekening te houden. Daarnaast hoeft u zich niet meer te verplaatsen, of te denken aan openingsuren.

Een eigen buitenzwembad in de tuin zet uiteraard  aan tot zwemmen, wat uw gezondheid ten goede komt. Het is goed voor uw spieren, hart en longen. En wat is er nog leuker voor de kinderen dan een zwembad in de tuin voor maximale waterpret? Ze kunnen er onbeperkt zwemmen, plonsen en spelen. Een buitenzwembad is een uitbreiding die bijdraagt aan de luxe van uw vastgoed.

Uw buitenzwembad op maat

Een villa met buitenzwembad is voor velen een droom. Het is een hedendaagse tendens om interieur en exterieur zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Ook bij een buitenzwembad kan hier rekening mee gehouden worden. Zo kan het mooi geïntegreerd worden in de tuin en aansluiten met de woning. Zo zal dit zorgen voor een visueel verbluffend resultaat. Met keuze aan vorm, omvang, materiaal en afwerking, kan uw buitenzwembad perfect passen bij uw tuin en villa.

Uw buitenzwembad voorzien van opties naar keuze

Strakke beton of speelse mozaïek?

Het gebruik van kwalitatieve materialen zorgt voor een duurzaam gebouwd zwembad. Een buitenzwembad kan gebouwd zijn met verschillende soorten materialen zoals beton, epoxy of polyester. Voor de afwerking kan gekozen worden voor behoud van het blote beton wat zorgt voor een behoud van de natuurlijke kleur van het water. Verder is er ook keuze aan gebruik van een linerbekleding, foliebekleding, coating, tegels of mozaïekafwerking. Met een mozaïekafwerking is elk effect mogelijk. Bij een foliebad kan gekozen worden voor folie die past bij uw wensen.

Snel geplaatst of maatwerk?

Meestal wordt voor een duurzaam zwembad op maat, gekozen voor een constructie uit beton. Monoblock zwembaden bestaan uit één geheel en zijn snel plaatsbaar. Ze kunnen bestaan uit polyester of keramiek. Ze zijn bovendien sterk, mooi afgewerkt en ze zitten goed op gebied van energiekosten. Voor de afwerking kan men kiezen voor afgeronde of rechte hoeken, verschillende soorten inlooptrapjes en zithoekjes.

Gebouwde trap of inhangtrap?

Een verdere afwerking is de voorziening van een trap aan uw buitenzwembad. Deze draagt bij aan zowel het comfort, als de toegankelijkheid, als aan de uitstraling van uw zwembad. Een trap kan gebouwd zijn of een inhangtrap zijn.

Afdekzeil of rolluik?

De afdekking van uw buitenzwembad heeft verschillende voordelen. De afdekking draagt samen met de filterinstallaties bij tot het behoud van een proper zwembad. Maar ook tot de veiligheid en zelfs tot de verwarming. Ook de uitvoering van de afdekking kan verschillen. Zo kan men kiezen voor een afdekzeil, of lamellen of een rolluik.

Warmtepomp of warmtewisselaar?

Ook verwarming is uiteraard niet onbelangrijk voor uw buitenzwembad. Met verwarming kan het zwembad perfect verwarmd worden tot de gewenste aangename temperaturen. Er is keuze aan onder andere een warmtepomp, zonnecollectoren en een warmtewisselaar. Isolatie kan helpen om het warmteverlies te beperken.

Leds of halogeen verlichting?

Als kers op de taart wordt uw buitenzwembad steeds met de juiste verlichting steeds voorzien van de prachtige sfeervolle uitstraling die het verdient. Kies voor designverlichting langs het zwembad en mooie onderwaterverlichting. Dat kan door gebruik van leds of met halogeen verlichting.

Bekijk snel ons exclusieve aanbod aan villa’s met buitenzwembad op Luxevastgoed en vind het pand van uw dromen. 

buitenzwembad.jpg