Landelijk wonen in Damme 2 Min leestijdLuxevastgoed

Met tal van troeven is het charmant wonen in Damme. Landelijk wonen en luxe gaan er hand in hand. Bovendien zijn vanuit het dorpje zowel Knokke en de kust, als Brugge, zeer vlot bereikbaar.

Landelijk wonen is genieten

Damme biedt tal van mogelijkheden om er mooi te wonen in de vele landelijke villa’s.  De prachtige panden die idyllisch gelegen zijn langs de Damse vaart weten velen te bekoren. Wie er voor kiest om landelijk te gaan wonen, kiest er bewust voor om sfeervol te wonen. Het is de uitgelezen manier om te ontstressen en tot rust te komen.

Landelijk wonen hoort bij de plattelandsstreek. In de uitgestrekte weides weerklinkt het fluiten van de vogels bij de ondergaande zon. Dobberende eendjes, dartelende lammetjes, goed gekweekte koeien, en galopperende paarden. Wie landelijk woont, kan de natuur volop zien groeien, bloeien, en leven.

De landelijke woningstijl wordt ook wel cottage of long-Island stijl genoemd. Deze landelijke stijl kan verder opgedeeld worden in pastoriestijl, manoir, klassiek, cottage, Amerikaans, e.d. Hierbij wordt de aanwezigheid van elektronica bij voorkeur verborgen. Kleine dimspotjes in het plafond dragen bij tot het creëren van de gewenste gezellige sfeer. Het gebruik van harde kleuren wordt vermeden, waarbij in tegenstelling voorkeur wordt gegeven aan neutrale tinten en pastelkleuren. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor parket, of voor een oude stenen vloer. Wat hierbij zeker ook niet mag ontbreken, is een gezellige rustieke haard.

Heerlijk snuisteren in Damme

Het landelijk wonen is er een concept waar ook het winkelaanbod zich op afstemde. Zo vindt men tal van decoratiemogelijkheden bij Antiek Violet, Antiek Interiors Mahieu, en Interieur Bergère. Wie Damme bezoekt, kan er verschillende charmante winkeltjes bezoeken, waaronder boekenwinkeltjes, en geschenkenwinkeltjes. Aanraders zijn Indigo, Tijl en Nele, en Terra Flamma. Elke tweede zondag van de maand is er in Damme aan het stadhuis een boekenmarkt. Het is de plaats om je favoriete boek te vinden, en als je geluk hebt misschien zelfs gesigneerd. Wekelijks is er ook een traditionele markt op donderdagvoormiddag waar men terecht kan voor snoepgoed en etenswaren.

Damme voor liefhebbers van cultuur en natuur

Damme kent veel toerisme mede dankzij de vele bezienswaardigheden. Zo staat Damme gekend voor zijn kunstenaars en kunstaanbod. Hiervoor kan men en op regelmatige basis terecht in de hallen van het stadhuis in Damme. En uiteraard ook in de diverse kunstgalerijen waaronder Galerie Utopia, Galerie Eguus, Art Atelier Artistique, en Kunstgalerij Hondsdamme.

Verder zijn ook het eeuwenoude Sint-Janshospitaal, de oude stadswallen en polderhoeves, en zelfs het stadhuis in gotische stijl, bezienswaardigheden op zich. Er worden steeds verscheidene wandeltochten georganiseerd doorheen het groene polderlandschap, als ook zwemwedstrijden, als fietstochten langs de kanalen. In Damme herontdekt men het Bourgondische mooie en rijkelijke leven van weleer. Om in deze weelderige stijl verder te gaan, is ook een Golf en Countryclub. 

vaart-damme.jpg