Beleef de uitzonderlijke art de vivre van het Classic Event 4 Min leestijdLuxevastgoed

Het Classic Event gaat dit jaar alvast met een succesnummer van start met een VIP-avond waarop niemand minder dan Peter Goossens de catering verzorgd. De beurs loopt van 7 tot en met 15 november in Kortrijk Xpo, en dompelt haar bezoekers onder in een wereld van luxe, gastronomie, lifestyle en kunst.

Biënnale Classic Event voor hem en voor haar

Het Classic Event is een ware belevenis waar een luxueuze levensstijl, verfijnde gastronomie en waardevolle kunst een mooi geheel vormen. “Voor hem en voor haar” is dit jaar het thema van de kwalitatieve biënnale die een belevingsboulevard vormt. Breng er een bezoek aan de exposantenruimte van Diamand Jewellery Awards en de James Bond corridor met exclusive old timers. De culinaire verwennerijen komen u tegemoet met Bollinger Champagne, een vermout-kaasproeverij, La Gontarde wijn, Viva Sara koffie en geneugten. 

Het evenement kent zijn ontstaan reeds in 1987 en is intussen uitgegroeid tot één van de mooiste beurzen in België. Het evenement kreeg dan wel sinds kort een naamsverandering van Classic(A) naar Classic-Event, centraal staat nog steeds de art de vivre. De nieuwe organisatie van de beurs kiest voor een format waarin kunst, ambacht, bedrijvigheid en luxe samenkomen. Er wordt veel belang gehecht aan authenticiteit gekoppeld aan een rijke geschiedenis. De organisatoren zijn vast van plan een vervolg te koppelen aan het succes van de vorige editie in 2013.

Exceptioneel programma van Classic Event

Een exclusieve beurs als Classic Event weet haar bezoekers te blijven boeien en brengt dan ook dagelijks een uniek programma.

  • VVIP-diner en VIP-avond

Het event dompelt haar bezoekers meer dan eens onder in de wereld van topgastronomie. Op vrijdag 6 november wordt samen met Dolce een groots galadiner voorgeschoteld.  Peter Goossens van het Hof van Cleve en zijn poulains geven het beste van zichzelf tijdens een Very VIP aond. Geniet tijdens het diner van live showcooking in de zaal. Mnu Belgocatering, de gastronomische school Ter Groene Poorte, en de Bogarts school of butlers van Sint Petersburg Rusland zorgen er voor dat alle gasten een perfecte avond beleven. Op zaterdagavond 7 en 14 november wordt deze trend verder gezet met een VIP avond op uitnodiging.

  • Gala Banket en Horecaparty

De 1865 Culinary galaparty gaat door op 8 november met meesterkoks Pierre Résimont van L’eau Vive, Eric Martin van Lemonnier, Filip Claeys van De Jonkman, Bart De Pooter van De Pastorale, en Arabelle Meirlaen van het gelijknamige restaurant. Op 10 november is het dan weer genieten van een luxe walking diner onder leiding van meesterkok Peter Ten Dauwe waarbij Funky D de muziek verzorgt.

  • Glenn Miller Party

The Melody Makers Big Band zorgt op 11 november voor een geweldig optreden op de Glenn Miller Party. Dit alles vooraf gegaan met een Glenn Miller Menu met onder andere ganzenlever, schildpaddensoep, en petit fours met Viva Sara koffie.

  • Ter Groene Poorte goes classic

De fijnproever die zijn smaakpapillen graag uitdaagt, mag zeker de culinaire avond van Ter Groene Poorte niet missen. De twee oud-leerlingen en intussen topchefs en tv-koks, Wout Bru en Julie Baekelandt, laten je genieten, beleven en dromen.

Grote namen op de exposantenlijst van Classic Event

De lijst van exposanten bevat steeds bekende namen op alle luxueuze domeinen.

  • Bekende namen uit de kunstwereld nemen deel aan het evenement. Zo wordt de kunst alom vertegenwoordigd door kunstgalerijen en kunstgerelateerde ondernemingen waaronder Art Center Hores, ART 14, ArtMagna, Cafmeyer Gallery, Galerie Jos Depypere, Galerie Kunstbroeders, Heart2gallery, KORVA, La Galerie du Manoir, Mad Art, New Place Art Gallery en Spherebox by Isabelle Bossuyt. Daarnaast biedt de expo ook een platform aan talentvolle en succesvolle kunstenaars waaronder Boud Ceysens, Carl Soete, Huguette Delercq, Koen - Frans Deweerdt, Lecot Benedikte, Lenzer, Liesbeth Swinnen, Martine Bossuyt, Martine Vyvey, Suzie Lejaeghere en Veerle De Vos.
  • Op gebied van architectuur en interieur is er de aanwezigheid van Artea, Claeys Verlichting, Couckuyt interieur, Frank Tack interieur, Geko Woonwereld, meubelen Idealis, meubelen JORI, kunst- en meubelhuis Vandevoorde, Luc d’Hulst, Parket Line, Puur Vuur, decorateur Rivet Lozano, Samyn Wooninrichting, assistentieflats Senior Homes, schildersbedrijf Serpieters, huislinnen Slabbinck Mirabel, zitmeubelen The Right Chair by MTC, interieurdecoratie Thibault Van Renne, Triple AAA Plus, tuin- en landschapsarchitectenbureau Unitas, VDC-Inox.
  • Geen luxebeurs zonder juwelen, daar zorgen juweliers Bru Caro, Louis Reichman voor. Verder is er nog aandacht voor mode, spa en wellness, exclusief reizen, luchtvaart en bolides. Ook Rock n Roll Classics, Willy Naessens swimming pools en Dolce World nemen deel.

 

ClassicEvent-PeterGoossens.jpg