Inspirerende interieurtrends op Maison & Objet 3 Min leestijdLuxevastgoed

Maison & Objet presenteert steeds de nieuwste trends in interieurdesign en woondecoratie. De design- en woonbeurs is een gevestigde waarde en loopt van 20 tot 24 januari in Parijs.

Vooruitblikken naar de interieurtrends van de toekomst

De nieuwste trends in interieurdesign en woondecoratie ontdekt u op de beurs Maison & Objet 2017. De beurs is één van de belangrijkste evenementen voor wie werkzaam is in design en interieur. Het home fashion event brengt naast innovatieve trends en inspirerende ideeën ook fascinerende collecties van gerenommeerde merken. Het is een plaats waar zakelijkheid en creativiteit elkaar ontmoeten, en bezoekers op weg geholpen worden in hun zoektocht naar uniciteit. De aanpak en het aanbod is internationaal en verzamelt verschillende leeftrends wereldwijd.

Internationale woonmerken met bijzondere collecties

De beurs Maison & Objet richt zich op drie pijlers. De afdeling “Maison” richt zich op alle woondecoraties per stijl. Heel diverse stijlen komen hierbij aan bod. De afdeling “Objet” is er met items en voorwerpen voor detaillisten. De afdeling “Luxe, design en interieur architectuur” brengt unieke op maat gemaakte items en vormt een mooi aanbod voor interieurarchitecten en inkopers. Het aanbod aan producten is er ruim en divers, en omvat zowel meubels, als accessoires, decoratie, servies, textiel en geuren. Meer dan 3000 internationale woonmerken presenteren hun nieuwste collecties op de beurs Maison & Objet. De exposanten brengen een uitzonderlijk aanbod aan meubelen, verlichting, decoratie, huislinnen, bekledingen, keukengerei, badkamergerei, geuren en wellness, modeaccessoires, kantoorbenodigdheden, exterieur design, gezellige design stukken, kinderitems, tapijten en alles voor op tafel.

Ssssssshhhhhhh, de stilte als nieuwste trend

Het thema van Maison & Objet 2017 heet eenvoudigweg “Silence”. In de hedendaagse drukke tijden vormt ons huis meer en meer de plaats om tot rust te komen. De stilte vormt hierbij de perfecte remedie tegen de eindeloze hoeveelheid aan woorden en beelden die dagelijks op ons afkomen. Die stilte wordt ook zichtbaar in ons interieur dat herleid wordt naar de essentie. De hedendaagse interieurtrends worden getypeerd door het sensuele, poëtische, harmonieuze, luxueuze en minimalistische. Archetypische vormen en elegante voorwerpen brengen rust voor de geest. De beurs is voorzien van een inspirerende stille ruimte, een café-boekenwinkel waar de stilte centraal staat, en gastsprekers die lezingen brengen rond het thema. Laat u verrassen door de inspirerende stilte.

Awards voor opmerkelijk designtalent

De beurs Maison & Objet is om meerdere redenen een absolute must voor alle interieurliefhebbers. De aanwezigheid van een trendforum met exclusief programma is er één van. Exposanten met een “Special Archi. Designer label” brengen custom-made oplossingen voor interieurarchitecten en designers. De “Designer studio” vormt een ruimte voor zakelijke bijeenkomsten en richt zich specifiek tot interieurarchitecten en interieurdesigners. Met “Designers of the year” worden jaarlijks de meest opmerkelijke designers van het jaar en nieuwe talenten beloond met awards. Maison & Objet 2017 belicht dit jaar het werk van Pierre Charpin. De Franse ontwerper creëert unieke objecten in minimalistische sfeer.

Aandacht voor design in al haar vormen

Met het luik “So Craft!” krijgt de bezoeker van Maison & Objet de kans om in alle rust het ontwerp van diverse designwerken te observeren. MateriO heeft er een eigen ruimte waar de bezoeker kennismaakt met de materialen bibliotheek, en er kan genieten van de ervaring en lezingen van de experts. Met “My maison & objet” haalt u het maximum uit uw bezoek. En op de stand “l’espace retail” kan u terecht voor advies. De “Monocle pop-up exhibition en café” biedt een heerlijke koffie van The Monocle Café Team en biedt er een groot aanbod aan producten van ‘The Monocle Shop”. Of breng een bezoek aan het Café MOM voor een rustpauze. Met een hoekje “Be (eauty) happy” wordt zelfs aan uw persoonlijk design gedacht. Maison & Objet Paris, een beurs die u niet mag missen. 

1MaisonetObjetStand3.jpg